dijous, 28 de maig del 2020

Fem una comprar per Internet i... Adreçat a tot l'alumnat

Avui ens endinsarem en una petita acció quotidiana, una compra per Internet. Segurament, n’heu fet alguna. Aquí us plantejo el problema:

Desitges comprar un pòster de la banda de rock Queen ja et va agradar el film “Bohemian Rhapsody” i el vols per a regalar a una amiga. El trobes a la pàgina web Ebay. La pàgina et remet a un venedor americà. Cliques a sobre de la imatge. Verifiques el producte, amplies la imatge, et sembla que és el que desitges i que tot estigui en condicions. Afegeixes la compra del producte i t’apareix al carret de compra. Realitzes el pagament amb tarjeta visa. Aproximadament tres setmanes després t’arriba el producte mitjançant el correu ordinari i en obrir el tub que conté el cartell, t’adones del teu error. Les mides no són les que t’esperaves. A la informació indicava 8’’ x 16’’. El tamany és inferior al que pretenies adquirir.


(Imatge extreta de: EMP)

! Aquesta fitxa requereix:
.Habilitat matemàtica.
.Habilitat lingüística.
.Habilitat digital.
.Habilitat social i ciutadana.


EXERCICIS:

1. Quin sistema de mides s’empra als Estats Units pel que fa a tamany de llibres, pòsters, i similars?

2. Quan sàpiguis el sistema de mesura que empren els americans, calcula l’equivalència per al tamany del pòster que indicava l’anunci, que era de 8’’ x 16’’ en centímetres.

3. Cerca informació a la xarxa sobre la mesura de longitud americana i realitza’n un petit resum.

4. Explica el procés que has emprat per tal de saber la mesura exacta en centímetres.

5. Realitza una carta de reclamació, primer en català i posteriorment, en anglès, per tal de donar a conèixer el teu error i que et retornin els diners, si no poden enviar-te el cartell amb les mides que esperaves.

6. Autoavalua’t: comenta què t’ha semblat la present activitat. L’has trobat útil en el nostre dia a dia? Què has après?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;