diumenge, 24 de maig de 2020

Carta al futur... Adreçat a tothomAvui us proposo una activitat original, redactar una carta on explanis les teves impressions i vivències d’aquest moments, com veus la teva vida d’aquí a uns anys, quins somnis tens, on et veus treballant.. Cal que imaginis com serà el teu futur: on viuràs, què faràs, si t’hauràs o no casat, com veus la vida a la Terra… sempre ho has de descriure amb esperança. Llavors, hauràs d’escollir una data del futur, per exemple, un dia, un mes i el 2035, o d’aquí a uns anys, quan hagis finalitzat 2n de Batxillerat o 4t d’ESO, si l’has fixada en dos o tres anys, el dia que la vas programar la rebràs.

Aspectes a tenir en compte:

-Realitza una pluja d’idees abans d’escriure la carta, per retenir allò del que vols parlar.

-Escriu un esborrany en format paper o digital per tal de corregir les faltes ortogràfiques, les gramaticals, endreçar correctament les idees, fer una bona presentació: pulcritud, marges a tots els costats.

-És una carta, per tant, hauràs de començar i finalitzar com una carta, per tant, amb una formalitat:
Benvolgut futur,

Una salutació ben cordial,
(signatura)

Població, 25 de maig del 2020

!Recorda que:
Entre la coma de la població i el número del dia del mes mai es posa la preposició "a". Per tant, seria incorrecte:
Població, a número + de mes del any

-La carta ha de tenir una estructura, com a tot text: un títol, una introducció, un desenvolupament i un desenllaç per paràgrafs.

-Recorda d’emprar connectors, sinònims: per a millorar i enriquir el text. Si cal, ajuda’t d’un diccionari de sinònims digital: diccionaris.cat. Un mot no ha de repetir-se més de dues vegades en un text.

-Revisió i repòs del text: quan hagis finalitzat l’escriptura de la carta, deixa-la reposar unes hores, i torna-la a agafar i a rellegir un dia o dos després, trobaràs errades i la podràs millorar.

L’escriptura d’aquesta carta t’ajudarà a ésser positiu/va, a perseverar en els valors, a lluitar pels teus somnis, a aprendre escrivint…

Som-hi, ara toca escriure!!

.La notícia en la premsa:

.Una carta al futur dins d’un film mític:


(Imatge extreta de: La Vanguardia)


EXERCICIS:

1. Llegeix la notícia que t’aporto a l’enllaç i contesta a les següents preguntes:
.Qui va ésser el creador de “La carta al futur”?
.De quin país era?
.En què consistia la seva activitat?
.Per què va decidir crear la carta?
.Quin és el seu objectiu ara que ja han passat vint anys?
.Recull una sensació que va tenir un d’aquells nens ja adults.

2. Redacta la teva carta al futur i programa-la en un dia, mes i any que hagis escollit. La rebràs en aquella data i podràs comprovar si s’han complert o no els teus desitjos. Segur que et farà gràcia rebre la carta que hauràs escrit després d’uns anys, i com si rellegissis un escrit que vas fer en la teva etapa a l’escola molts anys després. Diries, ostres, mira què vaig escriure! La carta ha de tenir entre cent i cent vint paraules. La pàgina web per a realitzar l’activitat és:


             

             Benvolgut futur,

              Rep una salutació cordial,

              (signatura)

              Població, 25 de maig del 2020

3.  Aporta el títol d’un llibre o d’un film que tractés sobre el futur. Comenta una mica de què anava l’obra o el film.

4. Fòrum: què t’ha semblat aquesta activitat? La coneixies? Has gaudit escrivint aquesta carta? Per què? Comenta les dificultats que t’han sorgit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;