Entrem
a la pastisseria per aprendre una mica més de vocabulari i per tal que empris
la paraula de manera correcta.
.Pots ampliar vocabulari en
els següents enllaços:
https://www.cpnl.cat/media/upload/pdf/PaPastisseria_editora_grup_30_177.pdf
https://www.cpnl.cat/media/upload/pdf/PaPastisseria_editora_grup_30_177.pdf
[Imatges extretes de: GENERALITAT DE CATALUNYA,
“Vacances a Catalunya. Vocabulari en imatges”, Departament de Cultura i
Diputació de Girona, Departament de Comerç, Consum i Turisme, Girona, 1990]
EXERCICIS:
1. Visualitza durant trenta segons la
imatge de més amunt. Posteriorment, i sense mirar, esmenta dues coses que
recordis i descriu-les.
2. Descobreix què s’amaga darrere de cada
definició:
A) Estri format per un pal llarg que serveix per a
posar la rebosteria al forn:
B) Pastís de pasta farcit de nata amb pinyons, fruita,
crema, cabell d’àngel, en forma de cèrcol:
C) Pasta petita i allargada feta bàsicament de sucre, de farina
i d’ous:
D)
Persona que fa o ven pa:
E)
Pastís petit en forma de mitja lluna, elaborat amb una pasta fullada de
característiques pròpies:
F)
Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa,
etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre, xocolata o crema cremada:
G)
Botiga on es ven el pa:
H)
Massa feta amb ametlles moltes i sucre:
3. Realitza la present sopa de lletres vinculada a la pastisseria.
[Clica a sobre de la imatge per a ampliar-la]
4. Amplia el vocabulari d’aquesta fitxa cercant més elements
que podem trobar dins d’una pastisseria. Cerca la seva imatge i anota el nom a
sota.
5. Defineix els següents objectes que podem trobar en un forn
de pa i cerca una imatge que representi cadascun:
-Mostrador:
-Forn:
-Pastadora:
-Estand:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada