dimarts, 6 d’agost del 2024

Vocabulari visual (42). Esports! Adreçat a l'Aula d'Acollida

 Ara que estem als Jocs olímpics... perquè no aturar-nos i conèixer una mica alguns esports i aprendre’n de nous? Som-hi!



[Clica a sobre de les imatges per a ampliar-les]

[Imatges extretes de: GENERALITAT DE CATALUNYA, “Vacances a Catalunya. Vocabulari en imatges”, Departament de Cultura i Diputació de Girona, Departament de Comerç, Consum i Turisme, Girona, 1990; Joyería Cánovas, XTEC]

 

EXERCICIS:

1. Visualitza la imatge Esports 1 durant trenta segons, i posteriorment, i sense mirar, anota el nom dels esports que hi apareixen.

2. Visualitza la imatge Esports 2 durant trenta segons, i posteriorment, i sense observar, anota el nom dels esports que hi apareixen.

3. Defineix els següents esports:

.Equitació:

.Rem:

.Judo:

.Natació:

4. Llegeix i descobreix l’esport amagat. Pot no aparèixer a les imatges de la fitxa.

.Prova de resistència, de velocitat i d’habilitat disputada per vehicles o per persones en carreteres, camins o pistes, que és controlada en uns punts determinats i que té lloc generalment per etapes.

.Esport en què s’enfronten dos jugadors, o dues parelles de jugadors, practicat en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa, i que consisteix a colpejar un volant amb una raqueta per fer-lo passar per damunt la xarxa de manera que l’adversari no el pugui tornar.

.Esport col·lectiu practicat entre dos equips que consisteix a impulsar una bola amb un estic cap a la porteria defensada per l’equip contrari per introduir-la-hi.

.Joc d’origen anglès, precursor del beisbol, que es juga amb un bat i una pilota i en què s’enfronten dos equips d’onze jugadors.

[Definicions extretes del DIEC2]

5. Dels esports que apareixen a les imatges, esmenta quins són individuals i quins d’equip.

6. En aquesta fitxa hem conegut el nom d’alguns esports, emperò, n’hi ha molts més. Esmenta cinc esports que no hi apareguin i comenta en què consisteixen.

7. Fòrum: quins esports et fascina més de veure? I de practicar? Varies l’esport que practiques segons estiguis a l’estiu o a l’hivern? Per què?

8. Recomanaries a algun practicar algun esport? Per què?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;