divendres, 20 de gener del 2023

Llegim "Atrapats", de Xavier Gual (4). Club de lectura. Adreçat a tothom

 

Els joves continuen atrapats dins del centre. Ens aturem en aquest capítol intrigant...


8

LAURA I DIANA

Van passar tan de pressa com van poder per sota els arbres perquè les branques cruixien pel pes de la neu i semblava que en qualsevol moment es podrien partir. Quan les dues noies van entrar al vestíbul de l’altra part de l’edifici van lamentar aquell atreviment. Tot i així es van mostrar decidides a descobrir si rere aquell llum encès hi havia en Hao. Sense dir res, van encarar les escales i van pujar fins al primer pis a poc a poc, per mantenir l’efecte sorpresa i, si el cas ho permetia, fer-li una petita broma com a compensació pels maldecaps que els havia ocasionat.

-Ha de ser una d’aquestes portes. -La veu de la Diana va sonar molt fluixa, gairebé imperceptible.

Com que el passadís estava pràcticament a les fosques, de seguida van identificar la llum, que s’escolava per una porta mig oberta. La Laura va fer un senyal perquè s’hi acostessin en silenci. Es moria de ganes de preguntar en veu alta per en Hao, perquè no tenia cap ganes de trobar-se ningú més. Quan eren a pocs metres de la porta, a la Diana se li va escapar un esternut que no va poder contenir ni amb els guants tapant-se el nas.

-Merda.

Van restar uns segons pendents d’aquell silenci. Després, amb signes, van decidir moure’s, però de sobte la llum es va apagar.

-Ho sabia, ens ha descobert. -La Diana es va inculpar per l’error.

-Tant és. Entrem i parlem amb ell. Ara ja no té sentit amagar-se.

La Diana va donar la raó a la Laura, tot i que no estava del tot segura que a dins hi trobessin en Hao.

-Si és ell, per què ha de tancar el llum?

La reflexió de la Diana les va atemorir.

-Sempre he pensat que aquest noi és un antipàtic, potser no hauríem de perdre el temps amb ell. -La Laura es va desfer dels guants i va treure el mòbil-. Vols que truqui en Sergi? Ei, què fas?

La Diana es va acostar a la porta i va parar l’orella. Després també es va treure els guants, i amb el mòbil a la mà li va indicar que no digués res més.

-Fem servir la llanterna. Les dues a la vegada. D’acord? A la Laura li va semblar una temeritat, sobretot si allí dins se’ls encarava un lladre amb molta més força que elles.

-Preparada? A la de tres. Entrem i ho enfoquem tot. Les dues noies s’hi van posar bé, com si juguessin a fer de policies.

-Tres!

El crit de la Diana va desencadenar una acció ràpida i agressiva. Ella mateixa va empènyer la porta i va entrar amb els mòbils alçats com llanternes rectangulars.

[Fragment extret de: GUAL, Xavier, (2021), “Atrapats”, Fanbooks, Barcelona]

(Imatge extreta de: Twitter)

 

EXERCICIS:

1. La Laura i la Diana entren en un departament de l’institut. De quina matèria? Per què? Què es troben quan entren a dins?

2. La Laura té un passat fosc que amaga en un càmping on es va quedar sola. Saps què pot arribar a ser? Apareix en la novel·la “La noia de la caravana”, d’en Xavier Gual. Ella no en vol parlar i desmenteix el que diu la gent.

3. En aquest capítol apareix la frase: “He estat a punt de treure el cor per la boca”. Qui ho diu? Quan? Per què?

4. La Diana diu que té pressentiments? Per què? En què es basa per a afirmar-ho?

5. Has tingut tu alguna vegada un pressentiment? Quin?

6. Si ho desitges, pots comentar quelcom sobre aquest capítol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;