dissabte, 14 de gener del 2023

Llegim "Atrapats", de Xavier Gual (3). Club de lectura. Adreçat a tothom

 

Van passant les hores i la cosa a poc a poc es va complicant... una petita estança del centre s’il·lumina i els pica la curiositat... però ja sabeu que diu la frase... la curiositat va matar el gat. Què amaga la misteriosa llum? Apareixerà finalment en Hao? Els nervis comencen a fer acte de presència...


7

SEGUIU LA LLUM

Quan en Sergi va arribar al vestíbul, primer va adonar-se que al pati central ja hi havia un bon gruix de neu, i després va veure en Riki i la Sara que assenyalaven un punt molt concret de l’edifici del davant.

-El llum d’aquella finestra està encès.

-Deu ser en Hao, que fa de les seves.

-No és la finestra d’una classe. Allà hi ha el Departament de Socials, crec. I si és veritat que no estem sols? I si en Hao té problemes?

En Sergi va negar amb el cap. No tenia ganes de perdre la concentració i aquella notícia li va entrar per una orella i li va sortir per l’altra. Va fer petar els dits i va assenyalar la porta on havia d’acabar la història.

-Necessitem obrir la carbonera. -Va treure de la butxaca les claus que havia aconseguit en Hao-. No crec que sigui cap d’aquestes. Alguna idea d’on pot estar?

La Laura va aprofitar per posar el dit a la nafra.

-Si tinguéssim aquí en Hao, segur que sabria forçar el pany sense trencar res. És irònic, però com que la teva única prioritat és acabar el curtmetratge potser al final no el podràs acabar.

-Et recordo que cada minut que perdem deixa més intranquils els nostres pares, que ja fa estona que estan preocupats per nosaltres. Mira quanta neu hi ha. De debò voleu anar a buscar en Hao?

La pregunta d’en Sergi no va trobar una resposta afirmativa en caps dels seus companys.

-Tant que te les dones de geni de la direcció, i no has planificat aquest detall tan important?!

La crítica d’en Dani va fer empipar en Sergi, que no va llançar la càmera a terra perquè era un objecte massa valuós per a ell.

-I m’ho diu el que s’ha carregat una vitrina fent l’idiota!

-Ei, que la Diana i un servidor ho hem escombrat tot. I fins que no arribi el primer dia de classe ningú sabrà que falta el vidre. Per cert, hauries de tancar el laboratori... amb clau.

En Sergi va preferir mossegar-se la llengua i, en silenci, es va acostar als finestrals per comprovar que el llum seguia encès.

-Molt bé, doncs aniré jo a buscar en Hao, a veure si sap obrir-nos la porta de la carbonera sense rebentar-la!

-No, hi anirem la Laura i jo. Tu primer comprova que cap de les claus és la que necessites. La Diana va allargar l’ungla negra del dit índex per assenyalar la minúscula habitació del conserge-. Has mirat si la tenen aquí dins? Tindria lògica, perquè està al costat.

En Sergi va arronsar les espatlles i va haver d’admetre que era una possibilitat.

-Si no hagués oblidat el mòbil podríem deixar de patir pel ninja dels pebrots...

[Fragment extret de: GUAL, Xavier, (2021), “Atrapats”, Fanbooks, Barcelona]

(Imatge extreta de: Concabella.cat)

 

EXERCICIS:

1. A mesura que passen els minuts els joves es posen neguitosos. Ni pista d’en Hao, només ha aparegut el seu mòbil... penses què li ha passat quelcom? Segueix viu?

2. Una llum dins del centre... potser se’l van deixar obert abans d’anar de vacances? O és que hi ha alguna força sobrenatural? Què penses que pot ser?

3. Sembla que les noies són més atrevides que el grup de nois... per què penses que aquests estan tan espaordits?

4. En Riki, en Dani i en Sergi obren la porta de la carbonera... D’entrada només hi van trobar foscor i el primer graó d’una escala que duia cap avall. Els va sorprendre que hi hagués un lleuger corrent d’aire que els xuclava cap endins”. Què hi pot haver allà baix? El lloc dels horrors?

5. T’atreu el misteri? Tens interès per a continuar llegint...? Per què?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;