diumenge, 31 d’octubre del 2021

Parlem de misteri (1): "La noia de la corba". Adreçat a tothom

LA NOIA DE LA CORBA

En plena nit, un home anava conduint amb destinació a la seva llar, enmig del solitari camí va aparèixer una dona que li va demanar si la podia transportar ja que havia d'arribar a la seva residència.

L'home accepta pujar-la. La noia mostrava d'aparença tímida i molt callada. Ell decideix col·locar música per no sentir el silenci incòmode típic entre persones que no es coneixen. Continua el trajecte i quan s'acosten a una corba...

La dona li adverteix: compte amb aquesta corba, és molt perillosa. Aquí és on jo vaig morir. Sense poder creure el que succeïa, l'home es va girar a mirar -però inexplicablement la jove va desaparèixer-.

L’aterridora experiència fa que la majoria de les persones que s'hagin topat amb l'esperit d'aquesta dona, perdin el control de l'automòbil i acabin estavellant-se al camí. Diuen que la noia continua apareixent en algunes carreteres d’Espanya, com a Tarancón o Huete, Conca, entre d’altres.

(Imatge extreta de: Ok diario)

 

Diuen que la vertadera noia de la corba era una dona anomenada Teresa Fidalgo, que circulava per la carretera sota els efectes de l’alcohol el dia abans de la seva boda. En agafar una corba sortí de la carretera i es va morir. Posteriorment, en aquesta carretera on la dona va morir apareix una jove a mode de figura sobrenatural vestida de blanc que sembla que està fent autoestop i adverteix del perill d’aquell revolt. Aquesta llegenda fa molts segles que roda i s’ha anat adaptant als vehicles de transport, inicialment, la noia aturava als genets per tal que la pugessin al carruatge.

En aquest enllaç en trobareu algunes versions segons alguns països:

https://es.wikipedia.org/wiki/Autoestopista_fantasma

 

EXERCICIS:

1. Què en penses, és una realitat o una llegenda inventada per la gent i transmesa de manera oral? Per què?

2. Coneixies la història de “La noia de la corba”? Com la vas conèixer? Penses que els éssers del més enllà poden fer acte de presència i contactar amb els humans? Per què ho creus així?

3. Et fascinen els fets misteriosos? T’agradaria saber més? Per què?

4. Explica un fet fantàstic, enigmàtic o misteriós i comparteix-lo amb nosaltres.

5. Fes una cerca per la xarxa i explica una versió diferent d’aquesta història segons provingui d’un altre país.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;