dimarts, 13 de juliol del 2021

"Ovnis: les revelacions sobre objectes voladors no identificats". Comprensió lectora. Adreçat a tothom

 

Llegeix aquesta notícia vinculada a un dels misteris més grans de la capa de la Terra, el món dels ovnis. Posteriorment, realitza les activitats de sota.


Ovnis: les revelacions sobre objectes voladors no identificats de l'esperada investigació dels serveis d'intel·ligència dels EUA


BBC 4 juny 2021

 

Ha estat un dels informes més esperats en els últims anys de les agències d'intel·ligència dels EUA

Després d'una sol·licitud del Congrés el 2020, el govern es va comprometre a publicar un informe sobre la informació que tenia sobre albiraments d'objectes voladors no identificats (ovnis), després de diversos casos sense explicació que han generat titulars en les últimes dues dècades. A pocs dies de la seva publicació, mitjans nord-americans van començar a filtrar els detalls de el document.

Els que esperaven una resposta concreta i segura sobre la presència (o no) de vida provinent d'altres planetes probablement quedaran frustrats: el document diu que els analistes d'intel·ligència no van trobar evidència d'activitat extraterrestre ... però tampoc la descarten.

Segons indiquen mitjans locals, una de les principals conclusions del document és que cap tecnologia nord-americana va estar involucrada en els més 120 incidents d'albiraments d'objectes estranys reportats en les últimes dècades. I és que un dels dubtes era si els albiraments eren resultat de programes secrets duts a terme pel govern dels EUA. Però més enllà de descartar això, l'informe no fa avaluacions definitives sobre quins podrien ser els orígens d'aquests objectes.

 

¿A què es deu l'informe?

L'informe és producte d'un grup de treball militar establert l'any passat per investigar dècades d'albiraments inexplicables en l'espai aeri dels Estats Units. El Departament de Defensa va dir que volia "millorar la seva comprensió" dels fenòmens aeris no identificats i determinar si representaven una amenaça per a la seguretat nacional.

El report va ser ordenat com a part d'un paquet d'ajuda per la pandèmia signat pel llavors president Donald Trump. La seva publicació ha capturat la imaginació del públic a EUA, on els albiraments d'ovnis han estat durant molt de temps fonts d'intrigues i teories de conspiració. L'especulació sobre el contingut de l'informe ha crescut entre els entusiastes dels ovnis abans que sigui lliurat als congressistes l'esdevenidor 25 de juny.

 

Què sabem de l'informe?

Els detalls de l'estudi van ser informats per primera vegada el dijous pel diari The New York Times (NYT), seguit per CNN i The Washington Post. Aquests mitjans de comunicació van dir que van parlar amb diversos funcionaris de govern sobre les troballes de l'informe. Les fonts van assegurar que dels més de 120 incidents documentats en les últimes dues dècades, la majoria van ser reportats per personal de la Marina d'Estats Units, mentre que alguns van involucrar a militars estrangers. CNN va dir que va parlar amb tres fonts que van dir que l'informe no descarta l'activitat extraterrestre com una possible explicació en alguns d'aquests casos. No obstant això, no hi ha tampoc evidència que els fenòmens aeris presenciats pels pilots de la Marina en els últims anys fossin naus espacials extraterrestres, ha informat el NYT. Citant a funcionaris d'intel·ligència, el diari va dir que la tecnologia experimental d'una potència rival, com la Xina o Rússia, podria explicar almenys alguns dels fenòmens aeris.

El diari i CNN van dir que els funcionaris d'intel·ligència estaven preocupats per les implicacions de seguretat nacional d'aquesta conclusió. Diversos informes d'intel·ligència han assenyalat que tant Moscou com Pequín han apostat en els últims anys pel desenvolupament d'armes hipersòniques, algunes de les quals serien fins i tot capaces d'esquivar els sistemes de protecció antimíssils dels EUA.

 

Quins albiraments s'han reportat?

Alguns albiraments es van discutir el mes passat en un informe de CBS News, que va renovar l'interès en els ovnis. El programa 60 Minuts de la xarxa va entrevistar a pilots de la Marina dels EUA que van dir que havien vist aeronaus estranyes que volaven més ràpid i feien maniobres diferenciades a les dels avions actuals, fins i tot els més sofisticats.

Un pilot retirat, Ryan Greus, va explicar que el seu esquadró d'avions de combat va començar a veure ovnis surant sobre l'espai aeri restringit davant de la costa de Virgínia el 2014. Va dir que els objectes no tenien columnes d'escapament visibles i viatjaven a velocitats que semblaven desafiar els límits de la tecnologia coneguda. Greus va comentar que els pilots que entrenen a la costa atlàntica van tenir albiraments similars: "Cada dia durant almenys un parell d'anys".

El mes passat, Luis Elizondo, un ex agent de contraintel·ligència dels Estats Units, va dir a ABC News que alguns dels objectes que han estat albirats "poden superar qualsevol cosa que tinguem en el nostre inventari". "La pregunta és, què és? La conclusió és que simplement no ho sabem", va explanar.

A l'abril de l'any passat, el Departament de Defensa va publicar tres vídeos desclassificats del que va dir mostrava "fenòmens aeris inexplicables". El departament va dir que volia "aclarir qualsevol concepte erroni de el públic sobre si les imatges", que ja s'havien filtrat en 2007 i 2017, "eren reals".

 

(Crèdit fotogràfic: Departament de Defensa dels Estats Units)


 

EXERCICIS:


1. Respon a les següents preguntes:

.Per quin motiu es va realitzar un informe sobre els ovnis? Qui el va sol·licitar?

.Es varen trobar mostres de vida extraterrestre?

.Quants albiraments s’han vist en les darreres dècades?

.On es van produir aquests visionaments d’objectes voladors?

.D’on provenien els diners per a elaborar aquest informe? Quin president el signà? Per quin motiu?

.Qui va veure aquests albiraments?

.Qui és Ryan Greus i què va declarar?

.A quines conclusions arriba l’informe?

 

2. Opinió: observa el present vídeo vinculat a la notícia i expressa la teva opinió. Què veus? Què pot ser? Podria ésser un muntatge?


https://www.youtube.com/watch?v=KVqQB2V1nKU

 

3. Cerca un cas misteriós de visionament d’ovni al teu país i comenta’l. A on es va veure? Què es va observar? Qui en va ser protagonista?

 

4. Fòrum: moltes vegades s’ha parlat que podria haver vida en d’altres planetes. Creus que realment existeixen els ovnis i uns éssers que habiten en llocs aliens a la terra? Els governs ens amaguen informació? Per què?

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;