divendres, 2 d’abril del 2021

Club de lectura: "Premonicions", d'Emili Bayo, sessió 3. Adreçat a tothom

 


Emili Bayo et parla 1’ de la seva obra “Premonicions” (2013)...

https://www.youtube.com/watch?v=06FMl6DcwyE

 

Qui és l’Emili Bayo?

Emili Bayo Juan (Lleida, 1961). Va cursar estudis de filologia a Lleida, on va col·laborar en la formació de grups literaris i la confecció de revistes. Va treballar de cambrer a Londres, d'ajudant a la biblioteca de l'Estudi General de Lleida, de locutor radiofònic i d'operari de decoració, entre moltes altres ocupacions. Després de viure un any a Barcelona redactant una tesi de llicenciatura, va fruir d'una beca d'investigació en l'aleshores recent fundada UdL i es va doctorar l'any 1990 amb una tesi sobre la poesia espanyola durant el franquisme. Des de llavors ha treballat a l'ensenyament secundari. També ha codirigit durant dos anys les pàgines d'informació literària del diari Segre i ha publicat articles d'opinió, crítica literària i comentari esportiu en diaris i revistes. Escriu novel·les i contes. És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. D’entre la seva trajectòria literària destaquen: “Puta pasta” (2015), “Contes de terror2 (2017), “El mañana sin mi” (2019), “Prop de les bombes” (2020).

[Extret de Vikipèdia]

 

Algunes pistes de l’obra...

El dia que en Jan fa 16 anys rep un regal molt especial, una capsa de fusta amb tres pedres i una nota que hi diu: "Si la genètica és justa, sabràs què fer amb aquestes pedres". No porta remitent i tot el que sap és que fa dotze anys algú va deixar aquest paquet preparat, i que dotze són precisament els anys que han passat des de la mort del seu pare, Però quin significat té? En Jan fa temps que té somnis premonitoris, fins ara no hi ha donat gaire importància però cada vegada passen coses més estranyes i inexplicables que tenen relació amb el passat del pare i la seva misteriosa mort. Per resoldre-ho haurà d'aconseguir desxifrar el secret de les tres pedres.

(Fragment extret de: Grup62)

 

Respon a les preguntes següents:

.Anomena alguna pel·lícula que tracti sobre el món dels somnis.

.Què és una premonició?

.Redacta una petita nota sobre l’argument darrere de la novel·la per a fer una captatio benevolentiae.

.Amb quina finalitat empra l’autor les premonicions?

.Al llarg de l’obra, Emili Bayo fa ús de dos recursos literaris: cliffhanger i el flashforward. I Comenta en què consisteixen i per què creus que els utilitza?

.Crea un Booktuber sobre l’obra “Premonicions” i penja’l a Youtube. Penses que contribueixen en la lectura d’una novel·la? Per què?


La sessió 4 t'espera...

https://llengilitcat.blogspot.com/2021/04/club-de-lectura-sessio-4-al-mig-de-la.html

[Material consultat: “Ficha para el/la professor/a. Premoniciones. Emili Bayo”, per Carina Llobera]

 (Crèdit fotogràfic: Ramon Torralba, Diari Ara)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;