Avui
us presento una nova proposta per si algú vol fer la seva aportació culinària
típica del seu país. Començo amb una de ben nostra, a base de caragols.
CARAGOLS A LA VINAGRETA
INGREDIENTS:
-Caragols de vinya.
-Aigua.
-Sal.
-Herbes aromàtiques:
romer, llorer, farigola, fonoll, bitxo.
-Pebre negre granulat.
-Salsa vinagreta: oli
d’oliva verge extra, sal, orenga, pebre negre molt, vinagre, ceba.
PASSOS:
Primer
de tot, es deixen els caragols en dejuni quatre dies.
Es
dipositen els caragols en una olla amb aigua, sal i vinagre, per tal que, vagin
expulsant la baba, que a la vegada, podem traure amb una escumadora. Es netegen
bé, canviant l’aigua diverses vegades, i fregant-los amb les mans.
Posteriorment,
es posen a bullir amb molta aigua, sal, granets de pebre i les herbes
aromàtiques a foc lent. Quan vegis que els caragols comencen a traure les
antenes, llavors, és el moment d’augmentar el foc fins que esdevinguin cuits.
Curosament, es trau l’escuma amb una espàtula. Després, els passarem per un
colador.
Es
prepara la salsa anomenada vinagreta amb els ingredients següents: oli d’oliva
verge extra, sal, orenga, pebre negre molt, vinagre, ceba. Tots ben mesclats.
Finalment, se serveixen els caragols en un plat gran i en una tassa per a cada persona es posa la vinagreta. Es degusten extraient el caragol i remullant-lo a la salsa. Veure què bons!!
(Josep
Maria, professor)
(Imatge extreta de: Tripadvisor)
EXERCICIS:
1.
Explica un recepta típica del teu país, segueix el model de dalt de la fitxa:
posa un títol, afegeix la bandera, escriu els ingredients, com es prepara i a
sota, el teu nom i el curs.
2.
Quin tipus de text trobem en una recepta culinària? Aporta les principals
característiques d’aquest tipus de text.
3.
Fòrum: t’agrada cuinar? Per què? Alguna vegada has preparat quelcom per a
menjar? El què? Vas tenir èxit?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada