dimarts, 2 de març del 2021

"El nostre llibre de cuina" (3). Les receptes de l'aula d'acollida

Avui us presento una nova proposta per si algú vol fer la seva aportació culinària típica del seu país. Començo amb una de ben nostra, a base de caragols.


CARAGOLS A LA VINAGRETA



INGREDIENTS:

-Caragols de vinya.

-Aigua.

-Sal.

-Herbes aromàtiques: romer, llorer, farigola, fonoll, bitxo.

-Pebre negre granulat.

-Salsa vinagreta: oli d’oliva verge extra, sal, orenga, pebre negre molt, vinagre, ceba.

 


PASSOS:

Primer de tot, es deixen els caragols en dejuni quatre dies.

Es dipositen els caragols en una olla amb aigua, sal i vinagre, per tal que, vagin expulsant la baba, que a la vegada, podem traure amb una escumadora. Es netegen bé, canviant l’aigua diverses vegades, i fregant-los amb les mans.

Posteriorment, es posen a bullir amb molta aigua, sal, granets de pebre i les herbes aromàtiques a foc lent. Quan vegis que els caragols comencen a traure les antenes, llavors, és el moment d’augmentar el foc fins que esdevinguin cuits. Curosament, es trau l’escuma amb una espàtula. Després, els passarem per un colador.

Es prepara la salsa anomenada vinagreta amb els ingredients següents: oli d’oliva verge extra, sal, orenga, pebre negre molt, vinagre, ceba. Tots ben mesclats.

Finalment, se serveixen els caragols en un plat gran i en una tassa per a cada persona es posa la vinagreta. Es degusten extraient el caragol i remullant-lo a la salsa. Veure què bons!!

(Josep Maria, professor)


(Imatge extreta de: Tripadvisor)


EXERCICIS:

1. Explica un recepta típica del teu país, segueix el model de dalt de la fitxa: posa un títol, afegeix la bandera, escriu els ingredients, com es prepara i a sota, el teu nom i el curs.

2. Quin tipus de text trobem en una recepta culinària? Aporta les principals característiques d’aquest tipus de text.

3. Fòrum: t’agrada cuinar? Per què? Alguna vegada has preparat quelcom per a menjar? El què? Vas tenir èxit?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;