divendres, 20 de març del 2020

Recomana'ns un llibre. Perquè t'agrada llegir. Adreçat a tothom

Avui et proposo que ens recomanis un llibre que hagis llegit i que t’hagi atrapat. Sí, com si treballessis en una llibreteria i algú et preguntés quin llibre pot llegir. Perquè la lectura alimenta el nostre corpus lèxic, perquè la lectura ens ajuda a ésser millors, perquè la lectura ens desinhibeix de tot allò que ens preocupa, perquè darrera d’una magnífica filmació sempre acostuma a amagar-se una gran obra literària i que possiblement encara no hem degustat, perquè no hi ha res com iniciar un debat sobre un llibre que hom ha llegit, perquè no hi ha res amb més encant que retrobar un llibre que sempre havies cercat. Per totes aquestes raons… sempre que puguis… llegeix, serà el vent que farà navegà les veles del teu vaixell!


A tall d’exemple, us en proposo un jo…



“BORN TO RUN”

De Bruce Springsteen

[Malpaso, 608  pàgs, Barcelona, 2016]



“El rock & roll m'ha perseguit tota la vida ”. 
(Bruce Springsteen)

Un dels llibres que m’han fascinat més en els darrers anys és el de “Born to run”, les memòries de Bruce Springsteen, capdavanter del rock a nivell mundial després de la mort del rei, Elvis Presley. Són unes memòries molt humanes, properes, repletes de moments entranyables i explicades en primera persona, on es veu que convertir-se en un cantant reconegut està a l’abast de ben pocs. Parteixen de quan en Bruce era justament un nen, fins a l’actualitat, les dificultats a les quals ha hagut de sobreposar-se al llarg dels anys: els orígens humils, la pobresa i el malviure, els problemes amb el seu pare, el frau que li va fer el primer mànager, l’ascensió a la fama, la depressió, el divorci, la mort de dos membres de la seva banda The E Street Band, en Danny i en Clarence, emperò, també estan plenes de solidaritat davant dels febles, l’afany per a pujar a qualsevol escenari i amb qui sigui, i sobretot de fer feliços als milions de seguidors amb la seva música, amb unes cançons que diuen molt. Tot això, fan que sigui una lectura plena d’emocions i amb les experiències d’aquest gran patró del rock.

(Imatge extreta de: Amazon)


EXERCICIS:
1. Recomanar un llibre que t’hagi agradat i comenta el perquè. Posa el teu nom i cognoms, curs i grup. Si no ets alumne, també hi pots participar. Cerca la seva imatge. Esmenta el títol de l’obra, l’autor/a, editorial, col·lecció, nombre de pàgines, lloc de publicació i any. Així, qui ho desitgi podrà trobar fàcilment la seva referència. Si ho desitges, pots fer-ho a mode de Booktuber i adjuntar aquí l’enllaç.

2. Pots fer-te una fotografia amb el llibre que recomanes. Si ho prefereixes, pots fer una fotografia artística amb l’exemplar que proposes.

3. Crea una gamificació per a treballar la lectura o alguns llibres.

4. Què seria per a tu una imatge de lectura? Busca’n una, imagina-te-la o explica la que et vingui a l’intel·lecte, posteriorment, comenta-la i comparteix-la amb la resta de participants.

5. Fòrum: comenta amb arguments perquè et fascina o no llegir. Quina tipologia de llibres t’encoratja més i per què. Cal que justifiquis les teves respostes.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;