diumenge, 23 de febrer de 2020

Concurs de microrelats a 4t d'ESO (1). Adreçat a tothom

Pere Calders era un destacat autor que es va fer molt conegut sobretot pels seus contes, basats en un estil literari molt característic, amb ingredients com: la fantasia, l’absurditat, l’anècdota, els elements sorprenents, la ironia, i sobretot la reflexió moral. Molts dels seus millors contes acostumen a ésser els microcontes, és a dir, contes molt breus, emperò, intensos, amb qualitat literària i que sovint et deixen amb un somriure als llavis.

Us deixo amb els millors microrelats d’estil calderià que vaig proposar en una activitat avaluadora a 4t d’ESO.


En 3ª posició:
L’HOME DE LA PIRAGUA
(Escrit per Antonio Mendes)

És un home que va de vacances a Brasil, però li diuen que hi ha una tribu que arranca la pell i fa piragües amb ella. L’home hi va igual i quan veu la tribu comença a tallar-se la pell al crit de:
-Punxaré la piragua!.
En 2ª posició:
UNA VACA A LA FAMÍLIA
(Escrit per Jaume Martínez)

Una vegada, en un país molt llunyà, una petita vaca va anar a visitar a la seva àvia, aquesta anava passejant quan va caure i es va trencar la cua. Quan va arribar a casa, l’àvia es va enfadar i la va renyar. En 1ª posició:
CAIGUT DEL CEL
(Escrit per Jordi Jové)

Era la final d’un partit de futbol i un equip jugava amb un jugador menys i de sobte, va aparèixer un àngel i els va ajudar a guanyar el partit.


(Imatges extretes de: Mercado libre Argentina, Desarrollo personal, El Nacional)


EXERCICIS:
1. Cerca informació i aprofundeix en l’estil literari de Pere Calders. Llavors, realitza un mapa conceptual amb tots els seus elements.

2. Escriu un microrelat a l’estil de Pere Calders. Per a plasmar-ho bé, cal que reflecteixis bé alguns dels elements al relat.

3. Proposa una gamificació per tal de treballars l’estil literari de Pere Calders.

4. Realitza un dibuix artístic ambvincle calderià.

5. Fòrum: t’ha agradat escriure un microrelat? Per què? Què t’ha semblat més complicat?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;