divendres, 20 de desembre del 2019

Conte amb valors: "El professor de piano". Adreçat a tothom

El dia que el nomenaren director del departament de música de l’escola fou inoblidable per al jove i entusiasta professor. El primer que va projectar fou recaptar fons per a comprar un piano de cua i, quan aconseguí els diners, donà ordres d’instal·lar el piano al centre de l’escenari, on lluiria majestuós. Emperò la seva sorpresa fou de tal magnitud quan el director del centre s’oposà a aquella decisió i decidí col·locar el bell instrument en un racó.

Enutjat per aquell inconvenient, el professor de música renuncià al seu lloc i abandonà el poble. Uns anys després, decidí retornar a aquell lloc i no volgué marxar de nou sense haver fet una visita a l’escola per a veure què havia succeït amb el piano que, amb tanta il·lusió, comprà per a què el seu alumnat practiqués.

Per a sorpresa seva, veié que l’instrument estava al centre de l’escenari, justament on ell havia suggerit sense èxit. D’aquí que preguntés al nou professor de música què havia succeït i aquest li respongué:

-“Sí, el director mai permeté que col·loquéssim el piano aquí, emperò jo simplement l’empenyia un centímetre cada vegada que tocava i mai van adonar-se”.

Així és la vida, no tot s’aconsegueix de cop i és important tenir paciència per a aconseguir, pas a pas, els nostres objectius.


(Conte traduït de la revista «Pronto»)

(Traducció: Josep Maria Corretger)

(Il·lustració de: Alberto Vázquez)


EXERCICIS:

1. Realitza un resum d’aquest conte amb valors.

2. Quin valor es transmet en aquest conte? Comenta’l amb les teves paraules.

3. Explica el significat dels següents mots: nomenaren, entusiasta, majestuós, enutjat.

4. Dins d’aquest conte s’amaga un seguit de mots que pots incloure dins d’un camp semàntic. Quin és i esmenta els mots que en formen part.

5. Cerca mots que tinguin un sentit positiu dins del conte.

6. Dibuixa una il·lustració que pugui acompanyar aquest conte.

7. Pensa i escriu un conte on el protagonista sigui un professor de piano.

8. Fòrum: penses que és necessari tenir paciència per a aconseguir les fites que et marques? Per què? Raona les teves respostes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;