dimecres, 11 d’abril del 2012

La teva banda musical o artista preferit. Adreçat a tot l'alumnat.


Us convido a preparar un petit reportatge exposició sobre la teva banda musical o cantant preferit/da, segur que us ho passareu molt bé fent un treball sobre una cosa que us fascina. Serveixen bandes de qualsevol país, l'important és que cal redactar-ho en català. D'aquesta manera, tots plegats ens anirem coneixent més i coneixerem la diversitat musical que hi ha a l'aula: pop, rock, heavy, jazz, clàssica, disco, tecno, reggae... 

Començo dient-vos les meves: Sopa de Cabra (català), Los Rebeldes (castellà), Bruce Springsteen sol o amb la E Street Band (anglès). De fet a mi m'encanta el rock & roll i el rock de sempre, però a les nits m'agrada escoltar per exemple jazz cantat per veus femenines i els dissabtes quan surto escolto rock and roll i quan estic ballant: disco, salsa o pop-rock. Cada música vol el seu moment. 

També podeu participar lliurement al debat seguint les instruccions i respectant a la resta de companys/es. O sinó, si sou més grans i teniu atreviment a redactar un escrit molt musical. Bon concert! 


(Imatges extretes de: colegui.lacoctelera.net, indicat.blogspot.com) 

(Fotografia Cartell Bruce 1999: Josep Maria Corretger) 



!!EXERCICIS: 

1. Realitza una petita cerca per Internet, en revistes musicals o llibres especialitzats de la biblioteca i escriu la vida i miracles del teu músic, banda o cantant preferida. Afegeix fotografies i crea un petit mural o un powerpoint explicant la seva carrera artística i principals discos i cançons. Ah, sí, i sobretot no et deixis de citar les fonts consultades. Si ho desitges pots usar material musical. -Justifica què és el que més t'atrau de l'artista o grup musical i per què t'agrada aquest i no un altre? 

2. Debat: Intervencions de cinc a vuit línies. Cada aportació ha d'incorporar idees noves i no reiteratives. 

3. Opina sobre el panorama musical. Et compres discos, descarregues música o els agafes en préstec de la biblioteca? si visquessis de la música com et sentiries si la gent es descarregués la teva música? Creus que els preus dels concerts són massa alts? I els dels discos? sovint qui s'enriqueix és el venedor i no l'artista o el promotor dels concerts. Penses que definitivament el disc compacte serà història i que els artistes publicaran arxius en MP3 amb moltes cançons o això només ho poden fer les grans estrelles i més talentoses? Digues la teva. 

4. Redacta un text de cent paraules argumentant com veus el món musical actual. S'enriqueix l'artista o el venedor? Pensa en la venda de música, concerts, fires del disc, radiofórmules, compres memorabilia musical? has visitat el Museu del Rock de Barcelona, trobes lícit aprofitar-se de la mort de l'artista per vendre discos o és bo per mantenir el seu record? Què penses de l'SGAE? Els artistes saben suportar la fama? també et poden servir d'idees les aportades a l'enunciat del debat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;