diumenge, 5 de setembre del 2021

Cerca cartells o rètols amb errors ortogràfics. Adreçat a tothom

 


Són molts els cartells, rètols i similars que mentre caminem veiem amb errors ortogràfics. És una feina nostra detectar-los i determinar quina seria la forma correcta. El pitjor de tot és que, a més grandària del rètol o cartell, més visible i més mal als ulls fa la falta que conté, i per a més inri, cobrar per a fer una cosa mal feta i no adonar-se’n, encara és més fort.

Una vegada més, de d’aquesta fitxa et motivem per tal t’aturis i aportis fotografies amb errors d’aquesta tipologia, per a preservar la nostra llengua.

N.B. Recorda que l’escriptura de lletres majúscules no exclou l’accentuació.

(Crèdit fotogràfic: Josep Maria Corretger. Alcarràs)


EXERCICIS:

1. Cerca dos rètols o cartells que continguin errors ortogràfics. Realitza una fotografia de cada castell i esmenta en quin carrer o plaça i vila o ciutat on vas fer-la.

2. Proposa correccions ortogràfiques per a cadascuna de les fotografies de l’activitat 1.

3. Mira la fotografia de la present fitxa i digues quins errors ortogràfics conté i quina és la seva correcta escriptura.

4. Fòrum: per què es realitzen tantes errades en rètols i cartells? Quines accions es podrien portar a terme per tal d’evitar-los? On podem trobar rètols o cartells amb més errors ortogràfics? Per què?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;