dilluns, 24 de juny del 2019

"El nostre llibre de cuina" (2). Les receptes de l'aula d'acollida

Segona part d’algunes receptes culinàries que hem treballat a la nostra classe de l’aula d’acollida, i que vàrem poder compartir amb la resta de companys/es. Les veiem!

JIAOZI
Provinent de la Xina. Són unes empanades farcides amb carn i verdura.

Ingredients:
Carn
Farina
Verdura
Sal
Sucre
Oli
Soja

Preparació:
Primerament, fregim la carn sense arribar a cuinar-la del tot. Quan veiem que la carn canvia de color, la posem en un plat. Es pica la col en juliana (planta herbàcia de color lila), i afegim una mica de sal, sucre i soja. És opcional posar-hi un ou. Llavors, tot això es col·loca en un plat. Posteriorment, s’ajunta la carn amb la verdura. Com a condiment hi posem salsa de soja. Es fa una gran massa, es deixa reposar aproximadament vint minuts i amb un bocí d’aquesta normalment, es fan petites formes arrodonides, de la mida d’una galeta, tanmateix, si es desitja, es poden fer formes diferents. A sobre de cada forma que decidim optar per als trossets de massa es posa una mica de farina. A l’interior de cada galeta de massa es posa una cullerada de verdura i carn, i rebreguem la galeta, de manera que quedi tancada adoptant forma d’empanada. Finalment, es fregeixen les galetes durant vuit minuts, emperò, si es vol es poden bullir amb aigua i ja tenim el jiaozi preparat!

Xiaopen Chen, 1r d’ESO



BAGHRIR
És un crep provinent del Marroc amb mel.

Ingredients:
Mel
Farina blanca
Farina groga
Mantega
Oli d’oliva

Preparació:
En primer lloc, s’agafa la farina blanca i la farina groga en un plat. Després es posa sucre i sal a sobre de la farina. Es posa una cullerada d’oli d’oliva a sobre de la farina. I es condimenta amb una salsa del Marroc alza. Després es diposita aigua calenta en un got i aquesta aigua, s’escampa a sobre de la farina que es troba damunt del plat. Finalment, amb una batidora remeno la massa. Es deixa reposar uns trenta minuts fins que la massa adopta forma de bola. Es col·loca la massa en un plat i amb un motlle es fan formes arrodonides. Ara ja ho podem tastar!!

Nada Taghi, de 1r d’ESO



GALETES
Són unes galetes del Marroc fetes amb semsem.

Ingredients:
Sucre
Sal
Farina
Vuit ous
Llet
Mantega
Cumin
Clade
Mashar

Preparació:
Primer s’agafa un plat gran. Es posa el rovell dels vuit ous a sobre. Amb dos vasos d’oli, dos vasos de llet, una tassa de sucre també a sobre del plat i mesclat amb mantega uns granets de semsem i clade per tal que agafi dolçor. Es barreja amb les mans i mazhar. Posteriorment, amb la massa es fa una forma de quadrat i es van fer tires una amunt i l’altra avall. I d’altres formes. Abans de començar a decorar-ho, cal deixar escalfar l’oli i es posa les formes que hem fet amb la massa a sobre i s’escalfa fins que estigui cuit i finalment, poso la mel a sobre i ja ens el podem menjar!!

Nada Taghi i Hafsa Hamman 1r d’ESO


(Imatges extretes de: Lost Laowai, YouTube i the pruce eats)


EXERCICIS:

1. Cerca una recepta típica d’un país i explica-la.
2. Elaborar una recepta no és una tasca senzilla. Esmenta els elements que cal tenir en compte a l’hora de traspassar de l’oralitat a l’escriptura una recepta.
3. Crea una gamificació per treballar receptes culinàries de diferents països.
4. Autoavalua’t: comenta de què t’ha servit treballar aquesta fitxa culinària? T’ha agradat? Per què? Raona la teva resposta.
5. Fòrum: quin és el teu plat preferit i per què? Has cuinat alguna vegada? T’agrada? Per què? O bé prefereixes preparar-te una cosa ràpida o el menjar quelcom ja fet?
6. Opinió: penses que les empreses que s’encarreguen del menjar preparat són respectuoses amb el medi ambient? Sabies que moltes bosses de plàstic finalitzen al fons del mar? Esmenta algunes accions que hauríem de tenir en compte per tal de cuidar el planeta.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;