divendres, 21 de juny del 2019

"El nostre llibre de cuina" (1). Les receptes de l'aula d'acollida


A l’aula d’acollida hem celebrat les acaballes del curs amb «la nostra cuina». Cada alumne ha portat o realitzat amb la seva mare una recepta típica del seu país i aquí van les primeres. Aquest és el nostre llibre de cuina!! Bon profit!!

CUSCÚS
És un plat característic de l’Àfrica del nord. Es prepara amb farina de blat de moro o d’arròs, i bocins petits de carn, posteriorment, amb mantega, cigrons, cartofes o d’altres verdares.

Ingredients:
.Verdures
. Carn
. Cuscús
. Ceba
. Tomàquet

Preparació:
Primer de tot, cal agafar una olla amb foradets petits a sota, i després una olla gran sense forats. Es posa a dins el cuscús barrejat amb aigua tèbia. Llavors, es diposita el cuscús en un plat. S’agafa amb les mans i es refrega fins a tres vegades, i es torna a dipositar a l’interior de l’olla. Es deixa reposar la massa perquè es refredi, uns vint minuts.

Posteriorment, en una altra olla s’introdueixen totes les les verdures, juntament amb una mica de sal picant, carn, i aigua. Es deixa bullir quaranta-cinc minuts al foc. S’escorre amb un recipient escorredor i es trau la verdura i la carn de l’aigua. Amb les mans es fa forma de muntanya amb la pasta compacta del cuscús i es fa un forat amb mig com si fos el cràter d’un volcà, i a dins d’aquest forat es col·loca la carn. L’aigua del cuscús es posa a sobre de tota la massa. I ja ens el podem menjar!!

Realitzada per Hafsa Hamman, Nada Taghi, Youssef Boutarfa de 1r d’ESO


CREP MARROQUÍ
Del francès crêpe. Consisteix en pasta de farina, aigua o llet i ous. Aquesta un cop cuita a la paella, adquireix una forma prima i arrodonida. Se serveix plana o de manera més habitual, enrotllada, això sí, sembre farcida de diferents productes.

Ingredients:
.Farina
.Oli
.Sèmola fina
.Sal
.Sucre

Preparació:
S’agafa la quantitat que et sembli de farina, i es posa una mica de sal, de sucre, i oli. Es barreja amb aigua calenta fins que quedi una massa compacta. Es trosseja la massa en diverses porcions. Llavors, es tapa amb una bossa. Es deixa reposar la massa durant vint minuts. Posteriorment, es pren la pasta, i s’aplana amb el palmell de la mà o un rodet fins que quedi una rodona gran, com si tractéssim de fer la massa de la pista. Es recull la massa. Finalment, es col·loca la massa al forn fins que es cogui. Bona cuina!!

Realitzada per Hafsa Hamman, Nada Taghi. 1r d’ESO



(Imatges extretes de: una receta, Miriam Herbon)

(Foto de grup: Jordi Hernando)


EXERCICIS:
1. Aporta una recepta típica del teu país i explica-la.
2.Quan estem escrivint una recepta, estem tractant una tipologia concreta textual. Quina és? Explica’n les seves característiques.
3. Crea un llibre de cuina amb les receptes dels teus companys de l’aula d’acollida.
4. Fòrum: quin és el plat típic del teu país que t’agrada més i per què? Raona la teva resposta.
5. Explica amb les teves paraules una recepta culinària que hagis après a fer recentment.
6. Crea una gamificació per treballar algunes receptes d’arreu del món. Fes-ho a mode d’endevinalles.
7. Autoavalua’t: què has après amb el treball d’aquesta fitxa? Què t’ha fascinat més i per què? Argumenta les teves respostes.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;