dijous, 15 de novembre del 2018

Ens presentem (1). Alumnat d'Aula d'acollida


                                                    (Imatge extreta del: Diari Més)

En aquest primer tema ens presentarem i coneixerem una miqueta més. També coneixerem algunes coses típiques dels vostres països, per establir una mica més de coneixença, i aprendrem expressions que escoltaràs diàriament en català. Apa, som-hi!

1. Realitza una petita presentació sobre qui ets, quin és el teu país quina edat tens, si tens o no germans/es, quant temps portes a Catalunya i quines aficions tens. Primer fes-ho per escrit i després, amb el mòbil.

Exemple:

Hola, bon dia, em dic _____________________ i soc originàri/a de ____________. Tinc ______________ anys. Soc _________________. També tinc ________ germans/es. Porto ____________ dies/setmanes/mesos/anys a Catalunya. Al meu temps lliure m’agrada ______________________________________. De gran voldria treballar com a ______________________________ perquè_________________________.

2. Situa o dibuixa el teu lloc d’origen en un mapa. Afegeix la bandera del país d'on provens. Fes-ho per escrit i en format vídeo. Finalment, posa: «Jo soc d’aquí». No t'oblidis d'afegir el nom del teu poble o ciutat per tal que la resta d'alumnat sàpigui d'on vens.

3. Explica’ns algunes de les coses típiques del teu país. Pensa en la moneda, situació geogràfica, cultura, esports de moda, persones conegudes, el temps que acostuma a fer...

4. Comenta com et sents a Catalunya des de la teva arribada.

5. Realitza un dibuix on apareguin dues de les següents expressions. Posteriorment, les enganxarem a l'aula.
BON DIA!, ADÉU, COM ESTÀS?, BÉ I TU? ,MOLTES GRÀCIES, SI US PLAU.
QUINA HORA ÉS?, SÓN LES..., ÉS AVIAT, ÉS TARD, PEL MATÍ, PER LA TARDA, ÉS DE NIT, PRIMAVERA, ESTIU, TARDOR, HIVERN.
DILLUNS, DIMARTS, DIMECRES, DIJOUS, DIVENDRES, DISSABTE, DIUMENGE.

6. Escriu el nom de la primera expressió o paraula que has après en arribar a Catalunya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;