divendres, 31 de març del 2017

Quadern de bitàcola. Adreçat a l'alumnat de Batxillerat


En la present entrada adjunto una còpia en PDF del quadern de bitàcola. La finalitat d'aquest és seguir reduint les faltes ortogràfiques que fan els alumnes i continuar amb el pla estratègic per tal de millorar en l'escriptura.

Si s'empra el quadern de bitàcola, i es van introduint les faltes, tant per a la matèria de català, com per a la matèria de castellà:

.Classificant la tipologia de les faltes.

.Explanant el perquè s'ha realitzat aquella falta.

.Realitzant un top de faltes.

.Sintetitzant algunes normes ortogràfiques.

.Finalment, enregistrant les faltes que s'han fet en un gràfic trimestral, escrivint  el dia i mes, que s'ha realitzat aquell exercici i aquelles faltes, per exemple: la redacció, dictat, examen i similars, això farà que millorem en l'escriptura i reduïm les faltes ortogràfiques, està comprovat.

D'aquí rau una esplèndida idea que vam crear un seguit de professors/es de l'Ins Mont Perdut per tal que el nostre alumnat millorés en l'escriptura, i hem aconseguit molt bons resultats.

Aquí podeu trobar el quadern de bitàcola i el podeu imprimir per emprar-lo i aplicar-lo a qualsevol classe tan de llengua catalana com de castellana, sempre que us lliurin una redacció, un dictat, un examen corregit i similars. L'avantatge de què ambdues matèries estiguin juntes fa que faciliti la consulta i recordança dels errors a l'alumnat.


(Imatge extreta: bm2)



!!EXERCICIS:

1. Què et sembla la idea del quadern de bitàcola ortogràfic i la seva finalitat?

2. Si has emprat el quadern de bitàcola, comenta què t'ha sembla la experiència i si has millorat a nivell ortogràfic, tant en català com en castellà?

3. Explica un sistema que pensis que pugui ajudar a reduir les faltes ortogràfiques.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;