Entrem a la carnisseria per a aprendre les parts dels animals a l’hora de comprar-les.
[Clica a sobre de les imatges per a ampliar-les]
N.B. Pots ampliar o reforçar informació en el següent enllaç:
https://www.cpnl.cat/media/upload/pdf/Carnisseria_editora_grup_30_160.pdf
[Imatges extretes de: GENERALITAT DE CATALUNYA, “Vacances a Catalunya. Vocabulari en imatges”, Departament de Cultura i Diputació de Girona, Departament de Comerç, Consum i Turisme, Girona, 1990]
EXERCICIS:
1. Endevina de quina part es tracta:
A) Part superior de la pota davantera d’un animal:
B) Part posterior de la pota del darrere d’un animal:
C) Part central del llom d’un animal:
D) Part propera a la galta de l’animal:
E) Ventre del porc:
F) La cuixa del porc:
2. Realitza la present sopa de lletres vinculada a la carnisseria.
3. Del porc quins aliments carnis poden extreure’s?
4. Explica la diferència que hi ha entre la llonganissa i la botifarra.
5. Amplia la següent fitxa d’aliments i objectes que podem trobar en una carnisseria. Si cal, ajuda’t d’Internet o bé, d’un diccionari ideològic.
6. Fòrum: t’agrada menjar carn? Per què? Quins aliments carnis t’encanta menjar i quins menys, per què?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada