divendres, 29 de setembre del 2023

Vocabulari visual (24): la carnisseria i el porc. Adreçat a l'Aula d'Acollida

 Entrem a la carnisseria per a aprendre les parts dels animals a l’hora de comprar-les.




[Clica a sobre de les imatges per a ampliar-les]


N.B. Pots ampliar o reforçar informació en el següent enllaç:

https://www.cpnl.cat/media/upload/pdf/Carnisseria_editora_grup_30_160.pdf


[Imatges extretes de: GENERALITAT DE CATALUNYA, “Vacances a Catalunya. Vocabulari en imatges”, Departament de Cultura i Diputació de Girona, Departament de Comerç, Consum i Turisme, Girona, 1990]


EXERCICIS:

1. Endevina de quina part es tracta:

A) Part superior de la pota davantera d’un animal:

B) Part posterior de la pota del darrere d’un animal:

C) Part central del llom d’un animal:

D) Part propera a la galta de l’animal:

E) Ventre del porc:

F) La cuixa del porc:

2. Realitza la present sopa de lletres vinculada a la carnisseria.


                   [Clica a sobre de la imatge per a ampliar-la]

3. Del porc quins aliments carnis poden extreure’s?

4. Explica la diferència que hi ha entre la llonganissa i la botifarra.

5. Amplia la següent fitxa d’aliments i objectes que podem trobar en una carnisseria. Si cal, ajuda’t d’Internet o bé, d’un diccionari ideològic.

6. Fòrum: t’agrada menjar carn? Per què? Quins aliments carnis t’encanta menjar i quins menys, per què?









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;