divendres, 20 de juliol del 2018

La narració negra. Creació literària. Adreçat a tothom


En aquesta fitxa i abans que no passi quelcom, ens endinsarem en el gènere negre. El coneixerem una mica millor i el diferenciarem, si és que podem, del gènere policíac. En coneixerem autors d'aquí i de fora, debatrem una mica sobre el gènere i intentarem crear un relat negre. Ho farem donant unes petites pistes que haureu d'investigar per resoldre aquestes cinc incògnites negres.
Som-hi!

(Imatge extreta de: datuopinion. com )

ACTIVITATS
  1. Cerca informació sobre què és una narració de gènere negre. Apunta’n els principals ingredients. Com la diferenciaries de la novel·la policíaca?
  2. Fes la teva aportació continuant la següent narració amb un màxim de 5 línies i al seu costat, anota el teu nom. No t’oblidis de llegir el que s’ha escrit anteriorment, per tal de no perdre el fil de la història.

Ja s’havia tornat fosc, ara només quedava ell. Va insistir en quedar-se a treballar al seu despatx fins a les tantes de la nit, emperò, de sobte, s’escoltà un petit soroll. En Jan no hi donà la més mínima importància, tanmateix, com es va veure uns segons després, la tenia. (Josep Maria)

  1. En els darrers anys hem vist que el gènere negre segueix de moda. Si realitzes una recerca per la xarxa trobaràs diverses novel·les aparegudes recentment, festivals dedicats a aquest gènere, jornades o aparició de col·leccions noves, així com també reedicions d'obres clàssiques. Per què penses que la novel·la negra segueix amb bon estat de salut? Raona la teva resposta.
  2. Esmenta cinc autors de nivell internacional que hagin escrit novel·la negra amb una obra de cadascun i cinc de catalans amb una novel·la negra que hagin escrit.
  3. T'agrada el gènere de novel·la negra? Per què? Si no t'atreu, comenta quin és el gènere de novel·la que et fascina i per què?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;