dissabte, 29 d’agost del 2015

"Les tres germanes". Conte d'arreu del món. Adreçat a tothom

LES TRES GERMANES
Conte tradicional de Grècia
Tres germanes eren tan pobres que la fam els despertà la imaginació de tal manera que… la major es veia casada amb el cuiner real, la mitjana amb el tresorer del rei, i la petita amb el príncep. I, sense saber com, resultà que els seus somnis esdevingueren reals i se n’anaren a viure a palau.
Emperò esclatà una guerra i el príncep partí a defendre el seu regne. En pocs mesos, la seva esposa tingué bessonada. Llavors, les seves envejoses germanes dipositaren els bebès en un cistell i el posaren al riu, corrent avall. A la pobre princesa li comentaren que els seus fills havien nascut morts i la tancaren en una torre.
Els petits foren recollits per uns agricultors, però com que tenien avançada edat, aviat moriren i els petits quedaren abandonats fins que trobaren a una fada. La fada els digué que havien de trobar l’ocell d’or, però abans havien d’estar una nit agafats d’una fulla de xiprer. Els petits passaren tanta por que estigueren a punt de desistir emperò… a l’alba, l’ocell d’or féu acte de presència i els conduí fins al palau. Allí el príncep els explanà la veritat i alliberaren a la princesa. De tal manera, no foren feliços fins que desaparegueren de les seves vides les envejoses germanes, que vagaren per sempre sense trobar el veritable amor.


(Traduït per Josep Maria Corretger. Extret de Cuentos del mundo, n.53 de Sofía Sánchez, dins 20 Minutos)
(Imatge extreta de: peru.com)

!!EXERCICIS:
  1. Realitza un resum amb les teves paraules del conte “Les tres germanes”.
  1. Explica el significat de tres paraules que hagis après llegint aquest conte.
  1. Què ens ensenya la lectura del present conte d’arreu del món?
  1. Creació literària: modifica la història mantenint els mateixos personatges.
  1. Cerca un dibuix per Internet o realitza un dibuix que il·lustri el present conte.
  1. Fòrum 1: són diversos els mals d’aquest món… l’egoisme, l’enveja, la venjança en són alguns dels pitjors. Hi ha tanta rivalitat entre les persones que tothom vol ser millor que l’altre. Com evites caure en aquestes trampes que ens posa la vida? Alguna vegada t’has vist afectat per un d’aquests? Comenta-ho.
  1. Fòrum 2: et conformes amb tot el que la vida t’ha donat o vols tenir més? Et guies per les coses materials? Raona la teva resposta.
  1. Escull una frase que contingui tres paraules i que resumeixi la idea principal del conte.
  1. Com resoldries l’enveja de les dues germanes del conte? Què haguessis fet tu?


  1. Esmenta tres noms, tres verbs i tres adjectius que apareguin al conte. Si algú ha participat en aquest exercici no es poden repetir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;