divendres, 12 de desembre del 2008

Cacera del tresor sobre el Tirant lo Blanc. Adreçat a Batxillerat


Hola a tothom de nou!

Als que tingueu una mica de temps per a treballar. Aquí us proposo una activitat divertida. Es tracta de fer una cacera del tresor sobre el Tirant lo Blanc. És a dir, en altres paraules, haureu de fer de detectius privats, i anar seguint les pistes fins a arribar al final i així poder resoldre satisfactòriament l´enigma, la gran pregunta. Per a fer-ho bé cal seguir els passos de l´activitat, que són els següents:


1. En quina època es va escriure el Tirant lo Blanc i qui el va escriure. Informa´t una mica. Pots fer una recerca a vikipèdia des del meu bloc, cerca l´enllaç.


2. Esbrina quines robes i vestimentes feien servir al segle XV els cavallers, em refereixo al nom de cada cosa (bacinet, casc, bavera, gorgera, genollera, gambera, sabató...)


3. Compara el Tirant lo Blanc amb el Quixot de Cervantes, quines coses tenien en comú?


4. En quin dialecte del català està escrita l´obra. Cerca´n exemples i justifica el perquè.


5. Esbrina quins són els personatges principals i quins són els secundaris. Seria bo que poguessis escriure una presentació d´una oració de cadascun.


6. Qui va dir que el Tirant lo Blanc era una novel.la total i per què? va incidir en els estudis posteriors de l'obra aquesta afirmació?


7. LA GRAN PREGUNTA: Amb tot el treball que has anat fent i si has seguit les pistes fil per randa ara seràs capaç de resoldre l´enigma. A veure si saps desactivar la bomba. És la següent:


Per què es diu que el Tirant lo Blanc és una novel.la total? raona bé la resposta, és la base per a entendre aquesta obra.


Una forta abraçada a tots/es i gràcies per a esforçar-vos. Enhorabona als que heu aprovat i ànim als que no ha pogut ser aquesta vegada.


Josep Maria


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;