diumenge, 26 de maig del 2013

La llegenda d'Acoitrapa i Chuquillanto. Conte d'arreu del món. Adreçat a tot l'alumnat.


LA LLEGENDA D’ACOITRAPA I CHUQUILLANTO

Conte tradicional de Perú

Un pastor anomenat Acoitrapa tocava la flauta mentres cuidava del seu ramat. La música s’estenia per la vall i creava un cert ambient de dolcesa que fins i tot les flors s’obrien.

Chuquillanto, la filla del Sol, que passejava pel prat, també se sentí atreta per la bella melodia i pujà al mont per descobrir d’on provenia. Al veure a Acoitrapa s’enamorà de tal manera que perdé l’apetit i els seus ulls s’ompliren de llàgrimes. Tenia por que el seu pare la castigués per fixar-se en un vulgar pastor. Passà diversos dies plena de pena fins que una trista cançó sortí dels seus llavis, mesclada entre el vent i arribà fins Acoitrapa, que també s’enamorà.

Els dos joves patien per estar separats, fins que ella anà a cercar el seu estimat amb l’ajuda d’un bastó, que pel camí començà a parlar: “no tinguis por, sóc el bastó màgic de l’amor i faré que et reuneixis amb el teu estimat”. El bastó s’obrí com una flor i del centre sortí Acoitrapa. Els dos joves s’abraçaren feliços. El Sol, enfurismat, els perseguia amb els seus soldats. Aleshores, Chuquillanto li demanà al bastó que convertís a la noia i al seu xicot en pedra, i així el seu pare els trobà, fosos en una abraçada eterna.

(Traduït de Cuentos del mundo, n.37, de Sofía Sánchez, dins 20 Minutos)
(Imatge extreta de: elmundodegladiola.blogspot.com.es)


!!EXERCICIS:
1. Cerca un sinònim de les paraules assenyalades en vermell.
2. Realitza un petit resum d'aquest conte.
3. Pots extraure algun tipus de moralitat per al nostre dia a dia amb aquest conte? Quin?
4. Fòrum: Què t'ha semblat aquest conte d'arreu del món? El coneixies? Llegeixes contes?
5. Si t'atreveixes, redacta un petit conte i posa-li un títol.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;