dijous, 27 de juny del 2013

"Maria del Mar Bonet canta en la intimitat". Adreçat a Batxillerat.




Assabentat per casualitat mentre passejava per un carrer concorregut de la ciutat, vaig poder assistir al concert de la Maria del Mar Bonet el passat 14 de juny del 2013 dins del festival Artpegi. Música als museus, i el preu semblava una broma, tan sols 5 euros, no vaig dubtar-ho un moment. La ubicació era molt idònia, als jardins del Museu de Ca n’Ortadó, una masia d’estiueig dels anys trenta d’estil noucentista i d'algun senyor benestant.

Unes dues-centes persones van poder gaudir d’aquest concert que cantava sobretot als poetes, com ara Salvador Espriu, i molts de mallorquins, com per exemple, Maria- Antònia Salvà, Gabriel Alomar, Miquel Costa i Llobera amb “El pi de Formentor”, al seu estimat Bartomeu Rosselló-Pòrcel que homenatja al disc aparegut recentment “Fira encesa” (2013), cantant alguns poemes de “Imitació del foc” (1938), també a Vicent Andrés Estellés, i a alguna cançó de factoria pròpia, composta a mitges amb l’inspirat Lautaro Rosas, que l’acompanyava a les guitarres amb gran mestratge. Maria del Mar Bonet fa una tasca molt important donant veu a poetes de la nostra literatura i exportant-los arreu del món. També li quedà temps per recordar el seu amic Ovidi Montllor. Al final del concert, s’afegí un músic cerdanyolí, Josep Maria Ribelles, un mestre a l’arpa. El concert finalitzà una hora i disset minuts després, una mena de vetllada romàntica, intimitat que tan sols va trencar-se per alguna lluminària del bloc de pisos del darrere de l’escenari amb algun veí xafarder o del so llunyà d’algun vehicle o mòbil durant uns breus segons. La mitjana d’edat superava de bon tros els cinquanta-cinc anys, però és evident, la cantautora porta prop de cinquanta anys de carrera. En acabar, Maria del Mar Bonet s’acostà per parlar amb el seu públic amb naturalitat, cosa que sorprengué a més d’un. Un dels millors concerts que he vist, dins del seu estil. Un concert per a la història. Gràcies Maria del Mar i també Cerdanyola del Vallès!

Josep Maria Corretger 

Juny del 2013


.Un poema musicat per Maria del Mar Bonet:

 http://www.youtube.com/watch?v=sjJ4TxxD1nY



.Et dono unes pistes...


http://www.musicadepoetes.cat/lletra/musicadepoetes/servlet/org.uoc.lletra.musicaDePoetes.Inici


(Imatge extreta de: vespresliteraris.blogspot.com)


!!EXERCICIS:

1. Cerca deu poemes que hagin estat musicats per Maria del Mar Bonet i cita'n el seu autor.

2. Escriu una petita ressenya biogràfica sobre aquesta llegendària cantautora mallorquina.

3. Esmenta dos cantautors o cantautores en català que hagin musicat poesia i esmenta el títol quatre poemes, amb el nom de l'autor/a que han musicat.

4. Fòrum: Creus que la poesia i la música estan estretament lligades? Són realment el mateix? Com ho veus? justifica la teva resposta.

5. Cerca informació d'un cantautor o cantautora que canti en català i realitza una exposició a classe. Aquesta activitat també està adreçada a l'ESO.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;