dimecres, 15 de maig del 2013

Rètols i cartells amb errors ortogràfics. Adreçat a tothom.


                                          








Heus aquí algunes fotografies de rètols o similars realitzades a la ciutat de Cerdanyola del Vallès, abans Sardañola del Vallés i que contenen algunes faltes ortogràfiques. Bé, no sabem de qui és la culpa: de l'encarregat de manar-lo i de qui els feia sense tenir coneixements de la llengua, però quan hi ha algun dubte emprar el diccionari no costa gaire, ho resolt gairebé tot. Ara a conseqüència de la crisi aquests errors s'aniran expandint perquè moltes empreses prescindeixen dels assessors lingüístics.

És un exercici pràctic fer una bona recollida d'aquests rètols mitjançant fotografies i després dedicar-nos a corregir-les. Per aquests mons de Déu en trobareu moltíssims i us ho passareu bé aprenent, a més, si entreu a la botiga i aviseu al propietari del negoci a la millor sortiu ben parats i tot!

Tranquils i tranquil·les, que per fer una foto no anireu pas a la presó!

Diuen que una imatge val més que mil paraules!

Apa doncs, anima't i participa en aquesta fitxa, segur que t'ho passes bé. Treu la càmera i fes un click!


(Fotografies de: Josep Maria Corretger: 1, 2 i 5; Àlex Palouzié: 3 i 4; Ferran Álvarez: 6)


N.B. Clica a sobre de la imatge per tal d'ampliar-les.



!!EXERCICIS:

1. Recull cinc fotografies que continguin errors ortogràfics. Han de ser fetes per vosaltres. Llavors, esmenta el carrer i la ciutat on els has trobat. Realitza un petit powerpoint amb elles, la seva localització i correcció de l'error i llavors penja-les a l'Slideshare i anota aquí el seu link. 

Pistes: mira els rètols d'ofertes dels bars, supermercats... allí en trobaràs molts, també anuncis de concerts o xerrades enganxats pel carrer.


2. Cadascuna de les cinc fotografies que hi ha en aquesta fitxa conté errors. Corregeix-los i ajuda't si cal d'un diccionari.


3. Fòrum 1: T'ho has passat bé realitzant l'exercici? Per què? Has entrat en alguna botiga o establiment i els has advertit que tenien faltes ortogràfiques als rètols o promocions? T'hi has atrevit? T'ha semblat que has fet un bon servei lingüísticament parlant?


4. Fòrum 2: Per què penses que es produeixen aquests errors ortogràfics? És per ignorància? Per manca de revisió? Per poca professionalitat de qui els fabrica? Com els podríem evitar? Digues la teva i dóna arguments.

2 comentaris:

Àlex ha dit...

2. Cadascuna de les cinc fotografies que hi ha en aquesta fitxa conté errors. Corregeix-los i ajuda't si cal d'un diccionari.

-Cafè per emportar
-Club Patinatge Artístic
-Espàrrecs de marge
-Sortida de vianants
-La llar del pa

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Àlex,

Exercici correcte i t'esperono a seguir fent fotos.

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;