dissabte, 27 d’octubre del 2012

Pràctica de redactar. Adreçat a Batxillerat.

En aquesta fitxa pots practicar l'escriptura d'un text a mode d'examen. Serveix tant per a 1r i 2n de Batxillerat. Adjunto un enllaç dels diversos que hi ha al blog on es comenten alguns paranys en els quals no hem de caure.
Recorda't de començar sempre de manera directa i no:
"En aquest text us parlaré de...", manera molt lletja i que demostra que no saps per on començar.
Salut i bona escriptura!
(Fotografia: Josep Maria Corretger. Església de Mont-ral, terme de Fraga)


!!EXERCICIS:

-Redacta un text de cent paraules sobre un aspecte vinculat a la ruralitat. Aquesta pregunta va sortir en un examen recent de Selectivitat.

-Escriu un text de vuitant a cent paraules sobre un tema lliure.

4 comentaris:

lauraverabonilla ha dit...

Laura Vera Bonilla, 2n batx

UNS DIES A ORDINO

L'any passat al desembre vam decidir passar uns quants dies a Andorra, a la zona d’Ordino, vam llogar una petita casa rural per a set persones.

Quan vam arribar recordo les meravelloses vistes que teníem des del lloc on ens allotjàvem, com era hivern estava nevat i els colors que predominaven eren el verd dels pins i el blanc de la neu. Només amb obrir les finestres de l'habitació on dormia em trobava amb la muntanya i m'arribava una olor de dolç dels pastissos del forn que teníem al costat.

En principi volíem anar a fer snowboard però el temps no ens va deixar, feia molt fred però era agradable ja que anàvem molt ben abrigats i només notàvem la brisa a la cara. En no poder fer snowboard vam decidir anar a caminar i va ser preciós, ja que vam gaudir de la natura, els animals que havien al voltant i la bona companyia.

Finalment van passar els dies de vacances i vam tornar a la rutina, l'olor a ciutat i en obrir la finestra veure edificis en comptes de muntanya, però aquest any repetirem la bonica experiència.

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Laura,

Faltes:

En principi, (coma),Finalment, (coma.

El text està molt ben fet i no hi ha més faltes. Et felicito i tens dos positius per aquest exercici.

Quan vulguis pots enganxar-ne més, en aquesta mateixa fitxa o en d'altres dels arxius o que crearé.

Gràcies per participar.

JM.

Unknown ha dit...

sofia Rakmane 2n Batxillerat E



LA NIT DE LES BRUIXES

Halloween, també coneguda com la nit de bruixes o nit dels difunts, es una festa d'origen celta que se celebra principalment als Estats Units i alrededosrs la nit del 31 de Octubre.

Aquesta festa te com a finalitat la unió o cerca-nia del món dels vius amb el regne dels morts.El fet de que aquesta festa hagi arribar fins als nostres dies a sigut gracies a l'enorme comercialització i la publicitat feta al cine estadounidens. Encara que es una festa per a tothom els protagonistes son els nens ja que es disfracen i van de casa en casa demana llaminadures.Son els que mes disfruten d'aquesta festa. Amb aquesta festa, avui dia tan comercial, esta fen que moltes de les tradicions i festes de poble cada vegada tinguin menys importància per a la gent. Com ara la Castanyada, que cada vegada se li dona menys interes fins al punt de que la gent coneix més halloween que la Castanyada pròpia de Catalunya.

En conclusió crec que finalment Hallowen acabara amb les tradicions dels pobles o que només les celebraran aquelles persones que encara ho vegin com antigament.

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Sofía,

Faltes:

és (verb 'ser', pronominalitza 'ho és'), als voltants, ('alrededors' és un castellanisme), té (verb 'tenir'), o proximitat al món, El fet que (cau el 'de'), ha sigut, estadounidenc, són (verb 'ser'), nens (coma), disfressen, a demanar,més (quantitat), gaudeixen ('disfrutar' és un castellanisme), està fent,dóna (verb 'donar'), interès, fins al punt que, Halloween, En conclusió, (coma), acabarà.

Repetides: és, són.

Tens interessant, sumes un positiu ja que supera les deu faltes.

Ara cal que corregeixis els errors a la llibreta per tal de no repetir-los.

Moltes gràcies per participar i t'encoratjo a seguir per millorar.

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;