dilluns, 16 d’abril del 2012

L'àlbum dels records (2). Cromos. Adreçat a tothom.












En la meva infantesa recordo que al sortir de l'escola, ara fa uns vint-i-set anys, ens esperava de vegades un senyor comercial que regalava a molts nens àlbums de cromos i paquets amb cromos de marques de cotxes, motos, de bàsquet o de futbol. Ho feia per a què ens enganxéssim a les col·leccions i ell fer diners per al negoci de la seva empresa. Avui dia, una cosa irrepetible.




Recordo que en aquell temps eren molts els nens que hi estaven enganxats i en acabar les classes ràpidament anaven al quiosc per a comprar un o dos sobrets de cromos, els enganxaven a l'àlbum i els repetits o bé els intercanviaven o jugaven a jocs posant-los en una paret i el que s'aturava a sobre d'un altre cromo, aquell se'l quedava qui havia realitzat la tirada.




Bé, tot eren passatemps, potser d'una altra època. Ara penso que s'ha perdut força la bogeria pels cromos que hi havia abans, potser tiren més els de futbol. Creus que es pot col·leccionar qualsevol cosa?


Avui dia podem trobar col·leccionistes de tota mena: de segells, de monedes, de calendaris de bars, de punts de llibres, de discos, de postals, d'entrades de concerts, de taps de vins, de xapes de cava, llibres antics, cotxes d'slot, de pel·lícules... pensa que fins i tot hi ha fires d'intercanvi. Hi ha molta gent especialitzada que viu i treballa d'aquests passatemps. Sovint et fan un gran favor quan cerques quelcom que ells tenen i t'ho venen. Com ho veus tot plegat?





(Imatge extreta de: regharware.com, blaugranas.com, ciugarriga.blogspot.com)





!!EXERCICIS:




-T'agrada col·leccionar alguna cosa? Què col·lecciones i per què?



-Què penses quines característiques s'ha de tenir per ser un bon col·leccionista?



-Creus que col·leccionar coses és cosa de gent jove o també de grans?



-Redacta un text de cent paraules on argumentis si estàs a favor o en contra del col·leccionisme. Si penses que és una mena de fanatisme incontrolable, una dèria que se'ns ha posat al cervell. Has col·leccionat alguna vegada quelcom o col·lecciones alguna cosa?

4 comentaris:

Hajar Kattar ha dit...

Hola, Corretger! Aqui et deixo els exercicis de la fitxa: COL·CCIONEU?

EXERCICIS:

COL·LECCIONEU?

-T'agrada col·leccionar alguna cosa? Què col·lecciones i per què?
M'agrada col·leccionar fotos, cartes, diplomes... Perquè són record que en un moment, vaig viure i que quan els veig recordo tots aquells bons moments qe vaig viure amb la familia, amics, companys etc. A mi no m'agrada col·leccionar cromos del barça, o del madrid perquè són fotografíes de gent i que quan les veus no et recorden res.

-Què penses quines característiques s'ha de tenir per ser un bon col·leccionista?
Un bon col·leccionista, depenent del que col·leccioni ha de tenir unes característiques o unes altres. Per eemple si col·lecciones cromos, jo crec que has de tenir-los tots, has de tenir l'àlbum i guardar-los bé, per tal de que no es perdin o es trenquin.

-Creus que col·leccionar coses és cosa de gent jove o també de grans?
Col·leccionar, com llegir, com dibuixar no té edat. Jo conec gent que és molt gran i d'altres que són joves i segueixen col·leccionat tot tipus de coses.

-Redacta un text de cent paraules on argumentis si estàs a favor o en contra del col·leccionisme. Si penses que és una mena de fanatisme incontrolable, una dèria que se'ns ha posat al cervell. Has col·leccionat alguna vegada quelcom o col·lecciones alguna cosa?

Col·leccionar, no està malament això si no abussem massa, jo estic a favor de tot col·leccionista, perquè tots tenim dret a guardar i a col·leccionar, el que ens agrada. El meu germà col·lecciona cromos de "INBIZIMALS" i sempre cada setmana vol que li comprem un paquet, jo crec que tampoc s'ha de abusar perquè això són molts diners, i a més a més sempre et toques dos o tres repetits i això es gastar els diners en res!
En resum, a mi m'agrada més col·leccionar coses que no costen res i que quan les mires et recorden molts moments bonics que has viscut, que col·leccionar cromos de futbolistes, o de dibuixos animats que la veritat no et recorden res i costen diners!

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Hajar!

D'entrada et corregeixo algunes faltetes:

exemple, per tal de què, col·leccionant, abusem, d'abusar, te'n toquen, és gastar.

Et felicito perquè escrius molt bé en català, em quedo parat!

Moltíssimes gràcies per les teves opinions, totes són respectables.El que queda clar és que col·leccionar quelcom no deixa de ser més que un entreteniment, i entretenir-se quan no tens res a fer és una cosa positiva, i que t'omple de satisfacció.


Jo per exemple, he col·leccionat calendaris del Barça petits, discos d'en Bruce Springsteen, fotografies familiars -com no!-, alguns punts de llibre que m'agraden i fins i tot algunes postals gratuïtes que trobes en locals d'oci o imatges de sants .

Gràcies per estar tant activa al blog. Si hi vas escrivint, aniràs perfeccionant el teu català!

Prenc nota de la feina feta.

Moltes gràcies.

JM.

moha ahmitti ha dit...

L'ALBUM DELS RECORDS

Ex.1:
M'agrada col·leccionar cromos de futbol i també caniques. Col·lecciono cromos i caniques perquè m'agrada tenir caniques i m'agrada el futbol.

Ex.2:
Doncs per ser un bon col·leccionista has de deixar coses que t'agradin i preucupar no perdre res i guardar-ho en un lloc que vulguis.

Ex.3:
Col·leccionar coses també es per joves o també la gent gran perquè tampoc és una cosa molt infantil és per a totes les edats.

Ex.4:
Jo estic a favor del col·leccionisme perquè jo crec que és una bona cosa perquè si deixes coses desde molts anys que ho tens ho podries dir-li els teus nèts o els teus fills dir-li les coses que ho servies ho si era la teva joquina que jugaves quan eras petit. Hi ha gent que no col·lecciona i tampoc els importa col·leccionar. Jo si he col·leccionat alguna cosa, he col·leccionat llibres, cromos de futbol i caniques.

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Mohamed!

En primer lloc molt bona feina! A veure si a poc a poc ens anem aplicant.

Et corregeixo les faltes que et veig, per cert, n'hi ha poques, està molt ben escrit:

boles (Lleida) / bales (Barcelona), preocupar-te de no perdre, des de, ho podries dir, als teus fills dir-los, per a què servien, o.

Moltes gràcies per participar. M'anoto el teu treball i pots seguir fent fitxes.

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;