dilluns, 9 d’agost del 2010

El castell de les set torres. Un conte per a l'ESO.



EL CASTELL DE LES SET TORRES
Conte tradicional d’Espanya

Tres germanes es van quedar òrfenes i tan pobres que no van tenir més remei que caminar sense rumb. Fins que es van topar amb un castell de set torres on vivien un ogre i una princesa. Les tres germanes estaven tan famolenques i fatigades que li van pregar que les deixés entrar al castell. La princesa les va deixar passar però les va tancar en un bagul. Al cap de poc temps arribà l’ogre i exclamà: "oloro carn humana, si no me la dónes et mato".

La princesa, atemoritzada, obrí l’arca del bagul, però a l’ogre no li agradà el que va veure i digué: "Però si se’ls veuen els ossos!" Li ordenà a la princesa que les tanqués en una de les torres i les alimentés amb tota mena de menja. I així, mentre rodanxones, van idear una pla: La nit en què anaven a ésser sacrificades, quan la princesa va arribar a la torre, la van agafar entre les tres germanes. Li van prendre la corona, la van lligar de peus i mans i la van tancar a la torre. Llavors es van encaminar cap a la cuina on estava l’ogre d’esquena extraient el pa del forn i… entre les tres germanes i d’una forta empenta el van llançar a les flames. Després van fugir amb els tresors que van trobar-se al castell. Finalment, es convertiren en belles donzelles i es casaren amb cavallers ben plantats.

FI

Extret del diari "20 minutos". "Contes del món", n.132 de Sofía Sánchez Adalid.

!! EXERCICI:

-Cerca al diccionari el significat de les següents paraules del conte. Explica breument el seu significat i realitza una oració amb cadascuna d’elles.

Famolenques, bagul, l’arca, rodanxones.

-Redacta un petit resum de cinc línies d’aquest conte d’ambientació medieval.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;