Segona part d’algunes receptes
culinàries que hem treballat a la nostra classe de l’aula
d’acollida, i que vàrem poder compartir amb la resta de
companys/es. Les veiem!
JIAOZI
Provinent
de la Xina. Són unes empanades farcides amb carn i verdura.
Ingredients:
Carn
Farina
Verdura
Sal
Sucre
Oli
Soja
Preparació:
Primerament,
fregim la carn sense arribar a cuinar-la del tot. Quan veiem que la
carn canvia de color, la posem en un plat. Es pica la col en juliana
(planta herbàcia de color lila), i afegim una mica de sal, sucre i
soja. És opcional posar-hi un ou. Llavors, tot això es col·loca en
un plat. Posteriorment, s’ajunta la carn amb la verdura. Com a
condiment hi posem salsa de soja. Es fa una gran massa, es deixa
reposar aproximadament vint minuts i amb un bocí d’aquesta
normalment, es fan petites formes arrodonides, de la mida d’una
galeta, tanmateix, si es desitja, es poden fer formes diferents. A
sobre de cada forma que decidim optar per als trossets de massa es
posa una mica de farina. A l’interior de cada galeta de massa es
posa una cullerada de verdura i carn, i rebreguem la galeta, de
manera que quedi tancada adoptant forma d’empanada. Finalment, es
fregeixen les galetes durant vuit minuts, emperò, si es vol es poden
bullir amb aigua i ja tenim el jiaozi preparat!
Xiaopen
Chen, 1r d’ESO
BAGHRIR
És
un crep provinent del Marroc amb mel.
Ingredients:
Mel
Farina
blanca
Farina
groga
Mantega
Oli
d’oliva
Preparació:
En
primer lloc, s’agafa la farina blanca i la farina groga en un plat.
Després es posa sucre i sal a sobre de la farina. Es posa una
cullerada d’oli d’oliva a sobre de la farina. I es condimenta amb
una salsa del Marroc alza. Després es diposita aigua calenta en un
got i aquesta aigua, s’escampa a sobre de la farina que es troba
damunt del plat. Finalment, amb una batidora remeno la massa. Es
deixa reposar uns trenta minuts fins que la massa adopta forma de
bola. Es col·loca la massa en un plat i amb un motlle es fan formes
arrodonides. Ara ja ho podem tastar!!
Nada
Taghi, de 1r d’ESO
GALETES
Són
unes galetes del Marroc fetes amb semsem.
Ingredients:
Sucre
Sal
Farina
Vuit
ous
Llet
Mantega
Cumin
Clade
Mashar
Preparació:
Primer
s’agafa un plat gran. Es posa el rovell dels vuit ous a sobre. Amb
dos vasos d’oli, dos vasos de llet, una tassa de sucre també a
sobre del plat i mesclat amb mantega uns granets de semsem i clade
per tal que agafi dolçor. Es barreja amb les mans i mazhar.
Posteriorment, amb la massa es fa una forma de quadrat i es van fer
tires una amunt i l’altra avall. I d’altres formes. Abans de
començar a decorar-ho, cal deixar escalfar l’oli i es posa les
formes que hem fet amb la massa a sobre i s’escalfa fins que
estigui cuit i finalment, poso la mel a sobre i ja ens el podem
menjar!!
Nada
Taghi i Hafsa Hamman 1r d’ESO
(Imatges extretes de: Lost Laowai, YouTube i the pruce eats)
EXERCICIS:
1.
Cerca una recepta típica d’un país i explica-la.
2.
Elaborar una recepta no és una tasca senzilla. Esmenta els elements
que cal tenir en compte a l’hora de traspassar de l’oralitat a
l’escriptura una recepta.
3.
Crea una gamificació per treballar receptes culinàries de diferents
països.
4.
Autoavalua’t: comenta de què t’ha servit treballar aquesta fitxa
culinària? T’ha agradat? Per què? Raona la teva resposta.
5.
Fòrum: quin és el teu plat preferit i per què? Has cuinat alguna
vegada? T’agrada? Per què? O bé prefereixes preparar-te una cosa
ràpida o el menjar quelcom ja fet?
6.
Opinió: penses que les empreses que s’encarreguen del menjar
preparat són respectuoses amb el medi ambient? Sabies que moltes
bosses de plàstic finalitzen al fons del mar? Esmenta algunes
accions que hauríem de tenir en compte per tal de cuidar el planeta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada