A l’aula
d’acollida hem celebrat les acaballes del curs amb «la nostra
cuina». Cada alumne ha portat o realitzat amb la seva mare una
recepta típica del seu país i aquí van les primeres. Aquest és el
nostre llibre de cuina!! Bon profit!!
CUSCÚS
És
un plat característic de l’Àfrica del nord. Es prepara amb farina
de blat de moro o d’arròs, i bocins petits de carn, posteriorment,
amb mantega, cigrons, cartofes o d’altres verdares.
Ingredients:
.Verdures
.
Carn
.
Cuscús
.
Ceba
.
Tomàquet
Preparació:
Primer
de tot, cal agafar una olla amb foradets petits a sota, i després
una olla gran sense forats. Es posa a dins el cuscús barrejat amb
aigua tèbia. Llavors, es diposita el cuscús en un plat. S’agafa
amb les mans i es refrega fins a tres vegades, i es torna a dipositar
a l’interior de l’olla. Es deixa reposar la massa perquè es
refredi, uns vint minuts.
Posteriorment,
en una altra olla s’introdueixen totes les les verdures, juntament
amb una mica de sal picant, carn, i aigua. Es deixa bullir
quaranta-cinc minuts al foc. S’escorre amb un recipient escorredor
i es trau la verdura i la carn de l’aigua. Amb les mans es fa forma
de muntanya amb la pasta compacta del cuscús i es fa un forat amb
mig com si fos el cràter d’un volcà, i a dins d’aquest forat es
col·loca la carn. L’aigua del cuscús es posa a sobre de tota la
massa. I ja ens el podem menjar!!
Realitzada
per Hafsa Hamman, Nada Taghi, Youssef Boutarfa de 1r d’ESO
CREP
MARROQUÍ
Del
francès crêpe. Consisteix
en pasta de farina, aigua o llet i ous. Aquesta un cop cuita a la
paella, adquireix una forma prima i arrodonida. Se serveix plana o de
manera més habitual, enrotllada, això sí, sembre farcida de
diferents productes.
Ingredients:
.Farina
.Oli
.Sèmola
fina
.Sal
.Sucre
Preparació:
S’agafa
la quantitat que et sembli de farina, i es posa una mica de sal, de
sucre, i oli. Es barreja amb aigua calenta fins que quedi una massa
compacta. Es trosseja la massa en diverses porcions. Llavors, es tapa
amb una bossa. Es deixa reposar la massa durant vint minuts.
Posteriorment, es pren la pasta, i s’aplana amb el palmell de la mà
o un rodet fins que quedi una rodona gran, com si tractéssim de fer
la massa de la pista. Es recull la massa. Finalment, es col·loca la
massa al forn fins que es cogui. Bona cuina!!
Realitzada
per Hafsa Hamman, Nada Taghi. 1r d’ESO
(Imatges
extretes de: una receta, Miriam Herbon)
(Foto
de grup: Jordi Hernando)
EXERCICIS:
1.
Aporta una recepta típica del teu país i explica-la.
2.Quan
estem escrivint una recepta, estem tractant una tipologia concreta
textual. Quina és? Explica’n les seves característiques.
3.
Crea un llibre de cuina amb les receptes dels teus companys de l’aula
d’acollida.
4.
Fòrum: quin és el plat típic del teu país que t’agrada més i
per què? Raona la teva resposta.
5.
Explica amb les teves paraules una recepta culinària que hagis après
a fer recentment.
6.
Crea una gamificació per treballar algunes receptes d’arreu del
món. Fes-ho a mode d’endevinalles.
7.
Autoavalua’t: què has après amb el treball d’aquesta fitxa? Què
t’ha fascinat més i per què? Argumenta les teves respostes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada