divendres, 19 d’octubre del 2018

Música i instruments. Vocabulari temàtic. Adreçat a l'ESO



En aquesta fitxa aprendrem una mica de vocabulari lligat a la música i els instruments. Pot ser que algun instrument no el coneixíeu fins ara, com el djembé o la balalaica, ara bé, aquests instruments no són els únics que existeixen, hi ha artistes que fins i tot, s’han creat els seus propis instruments!! Recorda que a nivell tradicional, els instruments els podem classificar segons siguin de vent, corda o de percussió.


(Imatges extretes de: català per ser feliç i fineartamerica)


!!EXERCICIS:
1. Cerca el nom de cinc instruments que no apareguin a la imatge i en cas que els desconeguis, defineix-los.

2. Investiga i esmenta quatre instruments que hagin estat inventats per una persona, anomena com es diu el seu creador i per què el va crear.

3. Diferencia i defineix els següents mots vinculats al cant:
baix, contralt, baríton, soprano, tenor.

4. Crea una gamificació per treballar la música i els seus instruments.

5. El músic dels anys cinquanta que teniu a la imatge va crear un so molt característic de guitarra, cosa que el va fer construir-se «la guitarra de cos quadrat». De qui estem parlant? Presenta la seva figura.

6. Cerca al diccionari els mots que desconeguis del present llistat:
cançó, melodia, acord, orquestra, formació, lletra, tonada, oratori, cantata, partitura, teclista, desafinar.

7. Clica el següent enllaç i cerca el nom de setze instruments musicals.


8. Escull un artista o banda musical que t’encanti i realitza una petita exposició oral a l’aula, emprant les eines digitals i aportant material de l’artista.

9. Fòrum: t’agrada la música? Et compres discos? Toques algun instrument? Quin estil musical és el que t’atreu més i per què? Quins són els teus artistes preferits? Col·lecciones quelcom dels teus músics o bandes predilectes?

10. Autoavalua’t: reflexiona sobre com t’han sortit els exercicis musicals. Comenta les dificultats que t’han sorgit. Què has après amb el treball de la present fitxa de vocabulari? Raona les teves respostes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;