dijous, 10 de gener del 2013

"Cròniques de la veritat oculta" (2). Adreçat a Literatura.







En aquesta fitxa seguim treballant els contes de Pere Calders que queden pendents per a resumir i comentar. Vinga, anima't i aporta el teu resum o opinió al fòrum.

L'objectiu és tenir tots els contes resumits per tal que tothom els pugui repassar per a la selectivitat. Vinga, ànims que entre tots ho podem fer possible. Cada resum "legal" i ben treballat comptarà 0'3 al percentatge de treball.

Si algun alumne forani de l'institut també hi vol participar hi està aconvidat.

Ara podeu consultar els que heu fet:

http://llengilitcat.blogspot.com.es/2012/11/croniques-de-la-veritat-oculta.html

Si voleu passar una estona entretinguida i riure una mica, agafeu un conte del senyor Calders.

Bona lectura!



.Aquí podeu visualitzar els cal·ligrames del "Taller de contes caldersians":

http://llengilitcat.blogspot.com.es/2013/01/poemes-visuals-del-taller-de-contes.html


(Imatge extreta de: librocosido.blogspot.com)



!!EXERCICIS:

1. Resumeix amb les teves pròpies paraules un conte de "Cròniques de la veritat oculta" que no s'hagi comentat a la fitxa 1.

2. Fòrum: opina sobre algun dels contes de "Cròniques de la veritat oculta".

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Feblesa de caràcter.
Un home, que dormia placidament, va despertar-se en mig de la nit pel soroll que estava provocant un lladre mentre aquest espoliava totes les seves pertenencies. L´home va aixecar-se i va anar a parlar amb ell. Van mantenir una conversa molt filosòfica on el propietari de la casa li va preguntar al lladre per què feia tot això. El lladre li va explicar que tota la seva vida havia sigut l´home més bo del barri, però tothom es reia d´ell. Per aquella bondat va perdre el que creia que era una vida controlada i tranquila: la seva dona li va enganyar, el seu fill se´n va anar, va perdre el treball, etc, per això va decidir fer-se lladre. L´home de la casa va veure que la seva vida anava pel mateix camí. Finalment va decidir anar-se amb el lladre a viure una altra vida. Rubén Soto Lozano

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Rubén,

Correccions:

plàcidament, enmig, pertinences, tranquil·la, el va enganyar.

Molt bona feina, marxant dos positius.

Pots corregir les faltes a la llibreta i mostrar-me-les.

Pots seguir resumint contes que ningú hagi enganxat a la "fitxa 1", i augmentaràs de puntuació.

Moltes gràcies.

JM.

Anònim ha dit...

-L'enveja-

El poema tracta sobre un matrimoni ancià que treballen a un camp de magranes (granadas en Castellano) i mai no han tingut cap fill i un dia mentres tornen a casa de la seva jornada, li esmenta al marit que en vol tenir un ja que la gent del poble per aquest problema els anomena "els forros" (els estèrils) i per acabar amb les crítiques de la gent li diu al seu marit que en vol tenir un. La vella va estar dos anys intentant-ho, pero no en va tenir la sort de queda-se embarassada.Un dia mentres tornaba de treballar al camp de magranes, va veure que el seu marit li habia fet el sopar, pero l'anciana no en va tenir ganes. Pero una mica després l'anciana va baixar a dinar magranes, i el marit es va assabentar de que en menjaba amb exaltació, per el que es va supossar que en realitat si estaba embarassada (encara que hi ha teories que diuen que podria ser que el marit li digués que aprofités la emoció i el plaer que li donaba el menjar magranes perque el marit veia que era l'unic que li donaba la alegria i la felicitat comparada amb la de tenir un fill)



Adrián Fuente Olmo. 2on Batxillerat nocturn




¡Bon cap de setmana!

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Adrián,

Poema??? bé, un petit descuit suposo.

Correccions:

però, quedar-se, tornava,havia, es va assabentar que, menava, pel que va suposar, suposar, estava, l'emoció, donava, perquè l'únic, l'alegria.

Bon resum.

N.B. T'esperono a fer el mateix amb els contes de Pere Calders que ningú ha resumit.

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;