dijous, 10 de maig del 2012

Com farem un còmic a l'aula. Adreçat a tot l'alumnat.


Què és un còmic? bé, segurament que ja ho saps, però ens sabries delimitar les característiques d'una pàgina, com és el seu llenguatge, en sabries realitzar un?

Aquesta fitxa ens endinsarà una mica més al món dels còmics, els coneixerem, opinarem d'ells i també en realitzarem un i tots els que ho desitgin els penjarem al blog  perquè els vegi tothom.

Us dono algunes pistes, però ja sabeu que investigar és cosa vostra, per això tenim internet. Recordeu que els còmics estan formats per pàgines i en cada pàgina hi ha unes________ i una mena de núvols anomenats ___________. També sovint se senten sorolls que són ____________ i el narrador sempre parla dins d'uns__________.

Bé, aquí en teniu algunes però us caldrà consultar quelcom més per fer les activitats i completar millor els exercicis.

Quins còmics recordes o llegies de petit o més gran? jo recordo el Tintín, l'Eric Castel, el Mazinger Z, el Mortadelo y Filemón, el Capitán Amèrica, l'Spiderman, el Batman, el Capitán Trueno, Roberto Alcázar y Pedrín...  estan entre els meus preferits.


(Imatge extreta de: juegos.es)



!! EXERCICIS:

1-Alguna vegada has llegit un còmic o te n'han regalat un? Sents atracció pel món dels còmics o et desagraden perquè hi ha molt dibuix? Penses que llegir un còmic és cosa de nens o també d'adults? Per què? Justifica les respostes.

2-Esmenta els principals elements que caracteritzen una pàgina d'un còmic. 

3-Anomenada el nom de cinc còmics que t'agradin i del seu creador.

4-Cerca i fotocopia la pàgina d'un còmic que t'hagi fascinat, esborra les lletres dels personatges i inventa't uns diàlegs lògics d'acord amb els dibuixos.

5-Crea una pàgina de còmic vertical amb un mínim de cinc vinyetes. Les vinyetes s'han de pintar tant poden ser amb blanc i negre o amb colors. La llengua és d'escriptura és la catalana. Recorda que ha de tenir un títol i a sota el teu nom i cognoms, curs i grup. Recomanable usar un regle per dividir el full en vinyetes.

6-Si ho desitges pots realitzar una petita exposició a l'aula i usant un powerpoint amb imatges o realitzant un mural i aportant material, sobre el teu còmic preferit, sinó només realitza un powerpoint de sis a deu pàgines on parlis del teu còmic preferit i perquè t'agradava tant llegir-lo.

Important: No val a fer còpia i enganxa del text, ho has de fer tu, amb les teves paraules i a més un powerpoint té poca lletra per pàgina creada.

7. Penja el powerpoint que has creat dins la pàgina Slideshare perquè el pugui veure més gent i adjunta aquí el link.

6 comentaris:

Nazaret ha dit...

Josep Maria he aprovat la proba d'accés al cicle superior amb un 8.85!!La Raquel i jo anirem al col.legi a donar-vos les gracieeesss!!!!Records.

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Nazaret i Raquel!

Moltes felicitats!!!! però aquesta fitxa és per treballar el còmic!!!

Bé,sempre que desitgeu teniu el blog per practicar i preguntar-me dubtes.

Recordeu de parlar i escriure en català i no perdre el bon nivell que teniu.

I recordeu:

"Cuideu-me el català!".

JM.

Ángel ha dit...

Exercici 1:
He llegit molts còmics, precisament perquè hi ha molt dibuix i poca lletra en llegeixo i m’agraden, al igual que hi ha col•leccions per totes les edats amb els còmics passa igual, hi ha còmics fins i tot pels avis avui dia.


Exercici 2:
Vinyetes, dibuixos, bufetades, onomatopeies, rectangle del narrador.


Exercici 3: SUPERBARNA: Toni Kudo.
FORÇA BARÇA: Components del Barça.
Eric Castel: Raimond Reding – Françoise Hugues.
Mortadelo y Filemón: Francisco Ibáñez.
Zipi y Zape: José Escobar.

moha ahmitti ha dit...

COMICS

1.Alguna vegada has llegit un còmic o te n'han regalat un? Sents atracció pel món dels còmics o et desagraden perquè hi ha molt dibuix? Penses que llegir un còmic és cosa de nens o també d'adults? Per què? Justifica les respostes. A mi m`han regalat alguna vegada un còmic. Jo m'agraden els còmics millor que els llibres perquè els còmics són fàcils d'entendre-l's i són divertits. A mi m'agraden molt el dibuixos que surten en els còmics. Llegir un còmic es cosa de tots d'adults i de nens. Perquè els còmics són de totes les edats.
2.Esmenta els principals elements que caracteritzen una pàgina d'un còmic. Doncs surten les comentacions de cada persona que parla i també a vegades surten onomatopeies.
3-Anomenada el nom de cinc còmics que t'agradin i del seu creador.
LES AVENTURES DE TINTÍN: Creador: Belga Georges Remi.
MORTADELO I FILEMÓN: Creador: Francisco Ibáñez.
SPIDER-MAN: Creador: Steve Ditko.
CAPITÀ AMÈRICA: Creador: Jack Kirby i Joe Simon.
X-MEN: Creador: Jack Kirby.

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Ángel!

Molt bona resolució dels exercicis, tot i que el segon el podies explicar una mica més.

Et corregeixo faltes:

a l'igual.

Moltes gràcies per participar. Prenc nota del teu treball i pots fer fitxes del blog sempre que vulguis i milloraràs en l'escriptura. També a l'estiu si vols.

Una abraçada.

JM.

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

Hola Mohamed!

Primerament, convé que posis un intro per separar l'enunciat de la resposta i un altre per diferenciar un exercici d'un altre, així es llegirà millor.

Et corregeixo les fates:

a mi m'agraden més, d'entendre'ls, és cosa.

M'anoto la feina feta. Pots seguir fent exercicis ni que sigui a l'estiu i progressaràs en l'escriptura.

Moltes gràcies per participar.

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;