dissabte, 7 de gener del 2012

L'home verd. Conte. Adreçat a tot l'alumnat.





L’HOME VERD




Conte tradicional anglès




Un jove va trobar en un bosc a un petit home de color verd que estava malferit, i el curà. L’home, agraït, digué al jove que li ensenyaria els secrets de les plantes. El jove va marxar amb ell al bosc i aprengué fins que estigué preparat per treballar en un poble proper. Però abans de marxar, l’home li digué que si alguna vegada es trobava amb dificultats, fregués unes fulles de roure.





El jove aviat trobà treball en un palau com a jardiner. Com que coneixia bé el seu ofici, tots estaven contents amb ell. Però el que no estava feliç era el rei, que volia guanyar una batalla i no tenia suficients soldats. Llavors, el jove, que sentia simpatia pel monarca, fregà les fulles de roure, i de seguida aparegué l’home verd amb una armadura de plata i amb un exèrcit nombrós. El jove anà a la guerra i guanyà la batalla. El rei estava tan joiós que organitzà un banquet en honor del jove, però aquest no aparegué…







De bon de matí, féu acte de presència l’home verd i lliurà al jove un vestit brodat en or. Clarinets i trompetes anunciaren al jove cavaller amb el seu exèrcit al palau. En veure’ls, el rei es posà boig de felicitat i li entregà un cofre d’or i la mà de la seva filla.






(Traduït de Cuentos del mundo, n. 16, de Sofía Sánchez, dins 20 Minutos)




(Imatge extreta de: segarra.info)







!! EXERCICIS:





-Resumeix aquest conte d’arreu del món amb quatre o cinc línies.




-Descriu com t’imagines l’home verd.





-Escriu un sinònim i un antònim de: fregà, content, nombrós, anunciaren.




-Canvia el final d’aquest conte.





-Quina opinió tens d’aquest conte? T’ha agradat o no? Per què?





-Has pogut extraure algun ensenyament per a la vida real?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;