dilluns, 23 de gener del 2012

La narració. Adreçat a tot l'alumnat.


Un camp semàntic és un conjunt de paraules semblants o que s'inclouen dins un mateix tema. Per exemple:

.Plantes: marquessa, tulipa, cactus, gerani...

.Animals: gat, gos, tigre, serp, cocodril...

.Jocs de taula: bocamoll, scrabble, escacs, dòmino, parxís...

.Transports: cotxe, vaixell, avió, bicicleta...

La recerca d'elements que conformen el camp semàntic a l'entorn d'un tema o cosa, ens facilitaran l'escriptura d'una història. Apa, doncs, a escriure!


(Imatge extreta de: vilanova.cat)


!! EXERCICIS:

-Cerca un mot i paraules dins el seu camp semàntic.

-Realitza una recerca sobre el camp semàntic del bosc i anota totes les paraules que has trobat.

-Si encara no t'has inspirat, moltes han estat les pel·lícules on utilitzant el bosc com a esquer, s'ha creat tota la història a l'entorn dels protagonistes. Anota cinc pel·lícules, director i any d'edició on aparegui el bosc.

-Anota el nom de cinc cançons en català, el títol del grup i any, on aparegui el bosc.

-Fes una pluja d'idees i crea una narració de deu a quinze línies on apareguin paraules que has cercat dins del camp semàntic del bosc. Pot ser tant real com imaginària, pots posar-hi misteri, ara tu ets l'escriptor/a.

-Agafa la historieta que ha redactat un company i que tracti sobre el bosc i modifica-la de manera que acabi diferent.

-Descriu la imatge de la fitxa, tot allò que et suggereixi.


2 comentaris:

Alex Recio ha dit...

Camp semàntic:
Arbres, fulles, bosses, mussols, guineu, resina, llops, cmins, plantes, sol, escarabats, gent, pedres, porcs senglars, canyes, pinyes, bellotes, esquirols, terra i aigua.

Imatge del bosc:
Aquest bosc transmet tranquilitat, es fred, humit, es verd. No hi ha cap animal, persona, no es veu bé per que està fosc. No hi ha ni un troç de brossa, es un bosc net.

Història del bosc:
L'altre dia anava pel bosc amb uns amics per la nit. Anàvem molt tranquils parlant per el camí, aleshores de sobte ens va aparèixer un porc senglar, els meus amics i jo ens vam pujar a un arbre per protegir-nos, el porc senglar, molt llest, va començar a donar cops al arbre per a que ens caiguessim. Va acabar marejat i nosaltres ens vam escapar corrents i tot va acabar molt bé.

Història d'un company modificada:
Hi havia una vegada un bosc, dos nens, en marc i l'Eric i van volar fe una excursió al bosc per divertir-se, van voer passars-ho tant bé que van acabar dins d'un GRAN PROBLEMA. Volien matar uns animals del bosc, i en lloc de matar als animals van carregars-he el bosc, van ficar un insecticida, tots els arbres es van podrir i es van caure a terra, això va sortir a les noticies, deien que buscaven al causant d'aquella catàstrofe i misèria. finalment es van entregar i només van pagar una multa de 16.000 euros.

ÁLEX RECIO

Josep Maria Corretger Olivart ha dit...

hola Àlex!

Molt bon treball. Et corregeixo algunes faltes:

camins, tranquil·litat, és fred, perquè (explicació), bocí (no 'troç'), pel, vam pujar, per a què (preposició + què), caiguéssim, voler passar-s'ho, tan bé, carregar-se, van caure,notícies, Finalment.

Bé, moltes gràcies per seguir participant i t'animo a continuar en aquesta línia. M'anoto el teu treball.

JM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;