dimecres, 17 d’agost de 2011

Frases fetes del cos humà (3). Cabells i cames. Adreçat a tot l'alumnat.


CABELLS.Agafar quelcom pels cabells: Treure conseqüències a partir de punts de vista diferents..Anar a estiracabells: Disputar per obtenir una cosa..Arrencar-se els cabells: Desesperar-se..Estirar-se els cabells: Sentir ràbia o remordiment..Fer posar els cabells drets: Esfereir..Fer posar els pèls de punta: Esfereir..Fer sortir els cabells blancs: Produir penes o complicacions..Lluir el pèl: Tenir bon aspecte..Mudar de pèl: Canviar de condició..No tenir pèls a la llengua: Parlar sense subterfugis..No tenir un pèl de… : No ésser gens….Passar a pèl i a repèl: Enganyar..Prendre el pèl: Fer algú objecte de burla..Trobar pèls: Fer objeccions..Trobar pèls als ous: Fer objeccions immotivades, ésser massa crític..Venir al pèl: Escaure bé per a l’ocasió.


CAMES


.Anar-se’n amb la cua entre cames: Anar-se’n avergonyit..Carregar-se les cames al coll: Anar caminant..Córrer amb les cames al cul: Córrer molt.


.Estirar les cames: Passejar..Heure a cames: Atrapar corrent..Tallar les cames: Impedir actuar..Tenir bona cama: Ésser caminador..Tocar la cama del mal: Dir o fer a algú quelcom que l’afecta molt..Valer-se de les cames: Fugir corrents.


!! EXERCICIS:-Redacta una oració amb vuit frases fetes que desconeguis d’aquesta fitxa.-Explica el significat dins el context de:.En Martí no tenia bona cama quan anava per la muntanya..El professor va haver de tallar les cames a la Maria abans que tingués dificultats..La Madonna va lluir el pèl durant el seu concert..Tots els extraterrestres que apareixen a les filmacions passen a repèl als humans.


.En veure els resultats de l’oposició va estirar-se els cabells..Aquell gos va fer posar els cabells drets al gos del meu pare..Sovint hi ha alguns companys de feina que em toquen la cama del mal..Vaig veure un lladre que corria amb les cames al cul, tot i això el van enxampar.-Ara pots ampliar aquest llistat realitzant una cerca per internet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;