dimarts, 9 de febrer de 2010

Com millorar la coherència i cohesió d'un text. Adreçat a tot l'alumnat.Per tal de millorar en l'escriptura d'un text utilitzarem una sèrie d'estratègies:

1. Cal que el text tingui sempre un títol original i que ningú posaria.

2. Ha d'haver-hi una introducció on es parla una mica del tema que es desenvoluparà.

3. Per la vista ha d'entrar l'estructura del text de qui el llegeix:

Introducció (3 / 4 línies)

Desenvolupament ( 2 /3 paràgrafs d'idees). Coherents de línies. Per exemple: 3 / 4 línies.

Conclusió: (3 / 4 línies). On es recordarà algun aspecte destacat tractat abans i on es clourà el text.4. És necessari que al text s'utilitzin sinònims per tal d'evitar la repetició de les paraules:

Ex: cotxe, automòbil, transport privat, medi de transport...5. S'ha d'utilitzar sempre connectors per tal de fer una cohesió d'idees entre els paràgrafs.

6. Sempre cal anotar el nom i cognoms a sota, almenys un.

N.B. Als exàmens et diuen redacta un text de cent paraules o cent vint-i-cinc paraules i sempre les has d'escriure o passar-te una mica. Mai quedar-te curt/a, ja que llavors et penalitzaran.

Tampoc et diran que és un article, per tant, tu ja has de saber que has de posar un títol original i a sota almenys el teu nom i cognom, sinó et descomptaran nota.


http://www.xtec.es/~fmota/primer%20batx/conntext.htm


!!EXERCICI:
-Crea un petit text de cent paraules on es vegin els cinc punts d'aquesta fitxa. El tema és lliure, penseu en allò que tingueu ganes d'escriure.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;