dimarts, 23 de febrer del 2010

Vint-i-cinc anys sense Salvador Espriu. Adreçat a tot l'alumnat.

El dilluns 22 de febrer va fer vinc-i-cinc anys que ens va deixar Salvador Espriu, un dels grans literats de les nostres lletres. Ell va viure a la punta del carrer Gran de Gràcia de Barcelona, molt aprop de l'hotel Casa Fuster. Si mai us acosteu per allí veureu que a la banda dreta del carrer hi ha una placa commemorativa de l'autor de La pell de brau.

Espriu (1913-1985) va destacar pels seus coneixements del món grec i clàssic, on a la universitat estigué en contacte amb un dels seus "mestres", el poeta Carles Riba i sobretot per una temàtica no gaire agradable i fugissera per tothom, la mort, fou un dels seus principals temes, vist en obres com Doctor Rip, Ronda de mort a Sinera o El cementiri de Sinera. També va destacar per utilitzar els mateixos personatges en una sèrie de contes i novel·les creant així un continuum narratiu dins de la seva obra. Ell sempre es va emmirallar amb Arenys de Mar, que en la seva literatura apareixia com a Sinera, caldria llegir-ho a la inversa.


!!EXERCICI:

-Realitza un cerca dins de google o a la pàgina web http://lletra.uoc.edu/ i escriu una petita biografia de l'autor i un compendi bibliogràfic amb les seves principals obres. Pots repondre a sota, on hi diu "comentaris", però primer cal que obris un compte de mail.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;