divendres, 8 de gener del 2016

Pel camí del bosc de Hedal. Un conte d'arreu del món. Adreçat a tothom

PEL CAMÍ DEL BOSC DE HEDAL
Conte tradicional de Noruega
En les fredes terres d’Escandinàvia, dos germans es quedaren orfes: una tempesta de neu acabà amb la vida dels seus pares. així que decidiren anar a buscar treball a l’altre costat del bosc de Hedal, famós per les estranyes criatures que habitaven en ell. Els dos joves eren molt valents, però quan escoltaren en plena nit un profund bufec que provenia del bosc, començaren a castanyejar-los les dents i s’abraçaren morts de por…
Tres trols gegants s’apropaven amb feixuguesa cap a ells en fila pel sender. Emperò els dos germans s’adonaren que no eren tan perillosos com semblaven, perquè tan sols disposaven d’un ull per als tres. Així és que els germans els donaren destralades a les cames. Els trols intentaven atrapar-los, deixant anar manotades a l’aire però sense obtenir fruits. Es remolcaven d’un costat a l’altre i s’intercanviaven l’ull per veure el que passava fins que la desesperació i el dolor s’apoderaren dels gegants de tal manera que ja no podien lluitar ni avançar. I allí quedaren, en mig del camí, en un toll de sang. Mentrestant, amb les primeres llums de l’alba, els dos germans creuaren el bosc triomfants.


(Traduït de Cuentos del mundo, n. 58, de Sofía Sánchez, dins 20 Minutos)
(Quadre de: Theodor Kittelsen)

!!EXERCICIS:
  1. Realitza un petit resum d’aquest conte d’arreu del món.
  2. Explica què és un trol?
  3. Què significa l’expressió: “sense obtenir fruits”.
  4. Comenta el significat de: bufec, feixuguesa.
  5. T’haguessis atrevit a entrar al bosc tot sol o acompanyat d’algú com els dos germans? En sentir un soroll què haguessis fet?
  6. Fòrum: quina diferència hi ha entre el temor i el perill? Quin és pitjor de tots dos i per què?
  7. Opinió: què t’agradat més i què menys d’aquest conte d’arreu del món? Modifica la història mantenint els mateixos personatges per unes accions que t’atreguin més.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;