dimecres, 26 de febrer de 2014

Vinga, que s'acosta el carnestoltes! Adreçat a tot l'alumnat.

El carnestoltes és una festa que té l'origen de fa molt de temps, concretament del període dels grecs i dels romans. Allí s'hi realitzaven unes festes paganes que volien desinhibir-se de les privacions que venien en el període de la Quaresma. Era un període on s'havia de fer un sacrifici. Com que es prohibia menjar carn, de fet, carnestoltes significa 'fora la carn', la gent aprofitava per menjar molta carn atès que després no estava permès.
Hi ha una hipòtesi que afirma que pot derivar de "carru navilis", que era el vaixell que transportava les bacanals romanes, les festes en honor al déu Dionís o Bacus, déu del vi. També es pensa que les bacanals provenen de l'època grega o de les saturnals romanes, on se celebrava l'acabament de l'hivern.
Actualment, i com és sabut és una festa de disbauxa, de cerca la diversió i on el més bonic de tot és que ens respectem entre tots, que no hi hagi baralles i sobretot que ningú ens reconegui amb la nostra disfressa. És una fugida a la convencionalitat, per exemple, al meu poble, Alcarràs, es fa una festa espectacular amb més de vint carrosses decorades.
Això sí, m'agradaria que el rei carnestoltes algun cop, n'hi ha de ben bonics!!
Tinc una anècdota sobre carnestoltes, quan estudiava a l'institut, em van saludar tres pingüins i mai vaig arribar a saber qui eren. Tan sols se'ls veia una mica els ulls.

.Us deixo amb tres refranys de carnestoltes:

"A carnestoltes, bones voltes".

"Carnestoltes i dijous sant sense lluna mai no es veuran".

"Tenir bones paraules i els fets de carnaval".


.Per tal de saber-ne més:

http://tematic.dites.cat/2008/01/carnestoltes.html(Imatge extreta de: nessiecollections.mercadoshops.com)!!EXERCICIS:

1. Explica breument de què et disfressaràs aquest any i per què?

2. T'agraden les disfresses? Per què?

3. Què en penses de la festa de carnestoltes, t'agrada o bé la trobes una ximpleria? La celebres?

4. Com celebreu la festa de carnestoltes en la vostra cultura o país? N'hi ha que per exemple no la celebren.

5. Saps quin és l'origen del carnestoltes? Explica'l.

6. Cerca quatre refranys que facin referència al carnestoltes.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;