dimarts, 15 de novembre del 2016

Rellegir la premsa. Article d'opinió. Adreçat a tothom




Sovint quan passejo pel carrer rumio un i altre cop que fóra interessant compartir la premsa, un cop llegida, és clar. Jo sóc dels que em compro el diari quan em crida l’atenció una notícia, sobretot de l’àmbit cultural, llavors, acostumo a arxivar-la. Malauradament, cada vegada es venen menys diaris a causa del bombardeig constant de les notícies de darrera hora, l’actualització immediata mitjançant les noves tecnologies, i també per l’augment del preu de la premsa en els darrers anys.

Hi ha individus que després de llegir el diari, a les darreres hores del dia, prefereixen dipositar-lo en una paperera en lloc del contenidor de paper, no sé si per mandra o per compartir-lo, penso més en aquesta segona opció, per si algú té interès en llegir-lo o donar-li una llambregada. A les biblioteques públiques és tota una odissea poder agafar i llegir durant uns minuts l’exemplar que toca. Potser no s’hauria de prestar l’exemplar més de trenta minuts per evitar aquest sentit egoisme constant en què vivim i que algun jubilat el tingui durant tot el matí.

He pensat que es podria posar una calaixera o potser una safata contenidora per posar la premsa en centres culturals o similars per poder rellegir-la o bé, si algú ho desitja, emportar-se aquell exemplar de paper de tinta, donar-li més vida,  i no deixar que el vent s’emporti les paraules que cantava el nostre actual premi Nobel de Literatura. Llegir diaris en paper s’ha convertit en una cosa de “dinosaures”. Segur que algunes notícies segueixen de plena actualitat al cap d’unes hores i fins i tot, uns dies després de publicar-se i en desconeixem el seu origen.

Josep Maria Corretger Olivart


Novembre del 2016


(Imatge extreta de: xtec.cat)


!!EXERCICIS:

1. Què és una carta al director? Per a què serveix?

2. Escull un diari que t'agradi i escriu una opinió per a la secció d'opinió respectant les normes donades.

3. Llegeix el present article d'opinió i digues la teva.

4. Proposa una iniciativa que pugui ésser innovadora i que tothom pugui gaudir.

5. Fòrum: sabies que les seccions d'opinió dels lectors són les més llegides dels diaris? L'has llegida alguna vegada? Què t'ha picat més la curiositat i per què? Digues la teva!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;