dimecres, 5 d’octubre del 2011

Narracions sobre mites. Adreçat a l'ESO.


EL MITE DEL PONT DEL DIABLE

Explica la llegenda que una vella passava cada tarda pel pont per portar aigua d’una font que hi havia a l’altra banda del riu Llobregat. Un dia el riu es va desbordar i s’endugué el pont, i la pobre vella es va quedar sense el seu habitual passeig i sense aigua.

Aquella nit, el diable va fer acte de presència davant de la vella i li proposà reconstruir el pont, amb la condició d’emportar-se el cos i l’ànima del primer que hi passés. La vella va acceptar, i el diable va començar a treballar fort per acabar el pont abans que sortís el sol.

A l’endemà, quan la vella anava a passar, el pont ja estava acabat. Però la dona, abans de creuar-lo va deixar anar un gat per a què el travessés davant d’ella. Així que el diable es va emportar el gat, en cos i ànima, i va deixar tranquil·la a la vella, que va continuar com cada dia anant a la font, feliç per haver tornat el pont a la població. Des de llavors, al pont de Martorell se’l coneix amb el nom de El Pont del Diable.

Enllaç

(Adaptat de http://martogat.galeon.com/LLEGENDA.htm)


!! EXERCICIS:

-Anota els elements que apareixen en un mite o llegenda. Si és necessari fes una recerca per Internet.

-Escriviu una llegenda o mite que heu cercat en un llibre o per Internet i expliqueu per què l'heu escollit.


-Modifica amb imaginació el mite anterior, el cercat per vosaltres o el del pont del diable. Si no teniu idees modernitzeu-lo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;