dissabte, 24 de febrer del 2024

Vocabulari visual (33). La platja. Adreçat a l'Aula d'Acollida i a l'ESO

 Anem a la platja i aprenem una mica més de vocabulari a través de les imatges.

[Clica a sobre de la imatge per a ampliar-la]

[Imatges extretes de: GENERALITAT DE CATALUNYA, “Vacances a Catalunya. Vocabulari en imatges”, Departament de Cultura i Diputació de Girona, Departament de Comerç, Consum i Turisme, Girona, 1990]

 

EXERCICIS:

1. Observa la present imatge sobre la platja durant trenta segons i intenta recordar dient-los en veu alta els objectes que hagis vist.

2. Descobreix quina paraula s’amaga darrere la definició:

A) Tros de tela, paper o plàstic mantingut estès amb una armadura lleugera que, subjecte al capdamunt d’un cordill, s’eleva i s’aguanta enlaire per la pressió del vent.

B) Objecte flotant, massís o inflat d’aire, que hom empra per a sostenir damunt l’aigua una persona, un aparell que, tot sol, s’enfonsaria.

C) Vas de fusta, de zenc, etc., generalment de figura de con truncat o cilíndrica, amb una ansa semicircular que la subjecta per dos punts diametralment oposats de la seva base superior, el qual serveix per a contenir o transportar líquids.

D) Estri per a resguardar-se del sol, anàleg a un paraigua, del qual es diferencia sobretot per la qualitat de la tela.

E) Peça rectangular de lli, de cotó, etc., que serveix per a eixugar-se la cara, les mans o altra part del cos després de rentar-se o de banyar-se.

F) Planta de la família de les palmes, generalment en forma d’arbre amb un tronc simple, sovint cobert de les bases de fulles ja despreses, coronat per una gran roseta de fulles coriàcies, grosses, dividides d’una manera palmada o pinnada.

[Definicions extretes del DIEC2]

3. Realitza la següent sopa de lletres sobre la platja.

[Clica a sobre de la imatge per a ampliar-la]

4. Amplia la present fitxa amb més vocabulari sobre la platja. Si cal, ajuda’t d’Internet.

5. Fòrum: què t’encanta més, la platja o la muntanya? Per què?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;