divendres, 25 de desembre del 2020

Molt bon Nadal! Adreçat a tothom

 


Benvolguts/udes consultants,

Des d’aquí, el blog dedicat a la llengua i literatura catalanes, “Llengilitcat”, que vaig crear ara fa dotze anys, us vull desitjar el millor, un bon aprenentatge amb la llengua, una bona expressió oral i escrita, i a la vegada, agrair-vos la vostra confiança en aquest blog, amb el qual persevero un i altre cop, per tal que l’alumnat que vulgui, així com a les persones a les quals els interessi, puguin millorar amb la llengua catalana. Mentre hi hagi una persona que el consulti diàriament, el seguiré fent i rumiant continguts.

M’agradaria deixar-vos amb una petita reflexió...

Fa pocs dies, se’m va acostar un alumne i em va demanar ajuda en la vessant ortogràfica. Li vaig comentar que l’ajudaria amb tot el que pogués, emperò, que ell hi havia de posar molt de la seva part també. Li vaig recomanar algunes activitats ortogràfiques del blog, n’hi ha més de tres-centes!!! i sobretot, el que ve a continuació:

Hi ha una regla que mai falla, a més lectura, millor escriptura. Perquè llegint, inconscientment, estudies ortografia d’una manera plaent i inconscient, vas fixant l’escriptura de les paraules al teu intel·lecte, d’aquesta manera quan te la tornes a trobar, ja l’escrius bé.

Recorda, que l’escriptura es fonamental, i cal tenir uns mínims, perquè tard o d’hora has de presentar un document, un currículum, una sol·licitud, una reclamació o similars a alguna entitat i si no t’entenen... va directament al cubell de les escombraries, en favor, d’una altra que està ben escrita, que és entenedora. Per això, l’escriptura i expressar-se correctament és fonamental, atès que, a la vegada s’eviten malentesos.

Passeu molt bones festes i seguim!!!

Salutacions.

Josep Maria

 

(Crèdit fotogràfic: Josep Maria Corretger)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... { /* Bordes redondeados */ border-radius: 15px;